Bovenstaande quote is niet van mij, maar van David Grand, de man die Brainspotting heeft ontdekt en wereldwijd heeft verspreid als behandelmethode. Ik had het voorrecht om met hem samen te mogen werken. En voor je denkt, wat heb ik hieraan, je zal straks merken hoe het verhaal in elkaar valt.

De afgelopen week had ik 2 dagen training bij mijn eigen coach Veronique Prins, omdat ik mezelf én mijn brein wil blijven ontwikkelen. Ik werd op mijn wenken bediend, mijn brein werkte op topsnelheid, het regende kennis en vooral ook inzichten. Een van die inzichten is hoe belangrijk het is om een stip op de horizon te hebben. In je bedrijf maar vooral ook in jouw leven. En dat je daarbij groot mag dromen.

Na een schrijf oefening waarin we ongegeneerd mochten fantaseren over die stip op de horizon gingen we verder over de acties die je dan moet nemen en mag nemen om je koers naar die stip te gaan zetten. 

Toen ik ging nadenken, schoten er gelijk allerlei bezwaren in mijn hoofd, want moeilijk, lastig en HOE doe ik dat dan. Het duurde een minuut, voordat ik doorhad dat ik in een oud patroon geschoten was. En in de lach schoot…jawel, de befaamde Krokodil was wakker geworden. Die vooral Ja Maar aan het roepen was.

Als je in oude patronen schiet, regeert het middenbrein of limbische systeem. Dat maar al te graag de orde handhaaft, de balans eigenhandig herstelt, maar er ondertussen voor zorgt dat je niet meer helder nadenkt en in de stress schiet. En dat is nou net niet wat je kan gebruiken tijdens een training bij Veronique 😊

En dan kom ik weer bij David Grand uit, it’s all Brainstuff! 

Brainspotting is een geweldige behandelmethode die ik al jarenlang succesvol inzet bij het tackelen van die oude patronen. Wat we ook doen in ons leven, het brein controleert, reageert en kan je belemmeren om wat dan ook in je leven te bereiken. Het maakt zo graag een verhaal, waar je als je niet uitkijkt, ongelofelijk in kan blijven hangen. Maar het is maar een verhaal…..hoe schrijf je een nieuw verhaal. Mag jij een nieuw verhaal schrijven?

Brainspotting is een geweldige tool in mijn holistische behandelmethode. En ik merk al jarenlang dat dit bij hoogsensitieve en begaafde mensen ontzettend goed werkt om oude verhalen te ontwarren en nieuwe verhalen te leren schrijven. Met minder stress, piekeren en vooral meer rust en balans als resultaat.