Laat mij je leren hoe je zelfverzekerd je werk weer met voldoening en energie kan uitoefenen

Monique Bakhuijzen-Pons,

Holistisch GZ-psycholoog 

Laat mij je leren hoe je zelfverzekerd je werk weer met voldoening en energie kan uitoefenen

Monique Bakhuijzen-Pons,
Holistisch GZ-psycholoog en coach

Hoe ik mijn droom
bereikte en hem
bijna opgaf

Heel eerlijk? Het was niet de eerste keer in mijn leven dat dit me gebeurde…. ik was alweer uitgeput. Als ik opstond werd ik bijna wanhopig bij de aanblik van de wekker. Ik kon niet meer, maar ging tóch door en negeerde het hardnekkige stemmetje in mijn hoofd dat me vertelde het niet goed met me ging. ‘Je kan het niet maken om je ziek te melden, je moet er zijn voor je collega’s, die hebben je nodig’.

Bang dat anderen het door zouden hebben, dat ik het eigenlijk helemaal niet zo perfect voor elkaar had. Gevoelens van falen, zoveel studies, zoveel gelezen en nóg heb je het niet voor elkaar. Ik wilde alleen maar RUST in mijn hoofd en lichaam. Ik sliep belabberd en kreeg op de snelweg bijna een ongeluk. Geschrokken capituleerde ik en meldde me ziek. Ik was zelf de laatste die doorhad dat ik volledig uitgeput was.

Het roer ging om

Tijdens een vliegreis naar de zon knalde het naar binnen, in al zijn eenvoud. De veiligheidsinstructie, eerst zelf het zuurstofmasker opzetten voordat je dat bij anderen doet. BAM! Kun je je voorstellen, in een volgepakt vliegtuig van Ryan Air op een vlucht die iemand anders voor me geboekt had? Strak van de stress en fiks overprikkeld omdat iedereen in mijn gevoel bovenop mijn lip zat? Met geplette knieschijven omdat ik ook weer eens overgewicht had en dus opgepropt in mijn stoel zat vastgeklemd met het harde plastic van de stoel voor me? Dat inzicht resulteerde, echt waar, in de slappe lach. Waarbij de tranen over mijn wangen liepen. Er verschoof iets van binnen, opluchting is het woord dat er geloof ik het dichtst bij in de buurt komt. Op dat moment wist ik dat het goed ging komen, zo simpel dat ik er totaal overheen had gekeken. Ik was er meer dan klaar mee dat ik wéér op de bodem van het zwembad lag en nam een radicaal besluit: Dit is mijn leven en dat gaat vanaf NU geweldig worden! Eerst een week zon en RUST.

Met de nodige schaamte moest ik erkennen dat ik best goed was in het geven van adviezen aan mijn cliënten, maar ’t zelf niet toepaste. Ja inderdaad, die van de loodgieter… Maar deze keer was ik vastbesloten om blijvend te gaan herstellen! Nog nooit was ik zo gemotiveerd, liet me niet kisten bij een tegenslag, huilde uit als ’t nodig was en ging door! Al die kennis die ik al had, daar lag ook mijn oplossing.
En het werkte! Toen ik de sleutel had gevonden, herstelde ik sneller dan ik voor mogelijk had gehouden! Ook mijn cliënten profiteerden mee en ik zag hoe ook zij sprongen voorwaarts maakten. Ik ontdekte door hun verhalen, dat wat ze bij mij geleerd hadden, weer doorgaven aan hun dierbaren en collega’s. En dat daar dus veel meer mensen profijt van hadden! Het moment dat ik me daarvan bewust werd, vergeet ik nooit meer. Dat gevoel in mijn lijf, die blijheid, die dankbaarheid die bij mij loskwam, is mijn grote drijfkracht en Hart in mijn praktijk.

Mijn visie op dit probleem schittert door eenvoud

Ik zie hoog-sensitieve en eigenlijk best slimme mensen vaak veel beter voor anderen zorgen dan voor zichzelf. Door een intensieve behandeling waarin het allerbeste van de psychologische wetenschap, gecombineerd met Brainspotting en Oosterse filosofie gebruikt wordt, in combinatie wat jouw brein en lichaam nodig heeft, help ik je gegarandeerd om jouw oplossingen te gaan vinden.

Wat je over mij wil weten

Mijn kracht schuilt in het feilloos en snel vinden van jouw knelpunten. Waar jij nu staat stond ik ook en ik heb het opgelost.  Ik ken je, ik weet wie je bent en weet waar je pijn zit. 

Ik moet je wel waarschuwen dat ik niet zal aarzelen om je liefdevol met je blinde vlekken te confronteren. Niet altijd fijn, wel eerlijk, omdat ik wéét dat juist daar jouw groei te vinden is. Daarin ben ik altijd direct, maar met goed Hart. Ik wil namelijk dat JIJ het hoogst mogelijke resultaat bereikt. Voor jou, jouw dierbaren, je werk en je missie die je in de wereld te zetten hebt.

Ik ben altijd positief in mijn benadering en ben de grootste supporter van iedereen met wie ik mag werken, om hem of haar in actie te laten komen. Successen, al is het een millimeter, vier ik uitbundig omdat ik weet dat het brein daar van smult en er meer van wil.

Wat denk je? Kan je wel een dosis inspiratie gebruiken? Ben jij klaar voor meer zelfliefde?
Meld je hier aan voor een gratis Breinstorm waarin je minstens 3 tips krijgt waar je direct mee aan de slag kan gaan.

Plan hier jouw gratis telefonische Breinstorm van 30 minuten

Meld je hier aan. Ik neem binnen 48 uur contact met je op!