Ik maak van de nood een deugd deze dagen. Het is prachtig weer, de bossen hier zijn overvol zo lees ik, dus ik kies voor het lezen van een goed boek. Omdat ik de natuur wil ruiken en voelen, doe ik dat in de achtertuin. Uit de wind, fleecedeken om en genieten. Volgens mijn zus lees ik geen normale boeken, maar ik houd nu eenmaal niet van Stephen King 😊. Dus lees en herlees ik boeken, waardoor ik iedere keer opnieuw geïnspireerd raak. 

Wie mijn blogs leest, heeft vaker gelezen dat ik schrijf over de seizoenen en dat het voor mij vanzelfsprekend is om te leven met de energie van het seizoen waarin we leven. Dat het verzorgen van jouw innerlijke binnenwereld net zoveel tijd en aandacht mag hebben, als hoe je omgaat met jouw buitenwereld. En die buitenwereld is op zijn zachtst gezegd turbulent. De maatschappij raast door, alles wat voorheen normaal was, is nu voortdurend aan verandering onderhevig. En dat maakt dat een onbalans op de loer ligt.

Als je daar je hoofd al te zeer naar ‘laat hangen’, komt je brein nauwelijks tot rust. Dan blijf je rennen, piekeren en malen tot je een ons weegt, zonder tot oplossingen te komen. Dat voortdurend maar harder en sneller werken, leven en meer van jezelf eisen, leidt ergens anders tot tekorten. Je hebt maar één portie energie per dag om te besteden, de keuze hoe je dat doet is er een die aandacht nodig heeft. Werken aan jouw binnenwereld dus. En ja, afstemmen dus op JOU.

We vinden het heel gewoon dat het Lente wordt, Zomer, Herfst en weten dat de natuur haar ritme heeft. Wat we vaak vergeten is dat ook wij een uniek ritme hebben, dat verbonden is met de beweging van de natuur. Wanneer wij dit ritme verstaan en hieraan aandacht geven, is dat juist nu in roerige tijden met veel onzekerheid, een vaste waarde. 

Ook al lijkt het nog Herfst, de Winter energie heeft inmiddels zijn intrede gedaan. De natuur wordt langzamer, de dagen worden korter en we blijven vaker binnen. De laatste bladeren die nog te zien zijn, vallen van de bomen en daarin kan je ook voor jou gaan kijken wat jij los te laten hebt of wat je losser mag laten. Wat dient je nog, wat kan je opruimen? Dus maak ik van de nood een deugd en ruim op. Mijn huis, administratie, eindelijk eens die pc opschonen. Maar ook mediteren, meer slaapuren maken en eten wat nu van het land komt. Nuttig en passend in het ritme dat er nu is. 

Waar loop jij tegenaan wat jou niet meer dient? En lukt het je om af te stemmen op jouw binnenwereld? Wat vertelt jou hoofd je, wat vertelt jouw lichaam je? En versta je dat dan ook en kan je daarnaar handelen?

Je bent meer dan welkom op mijn volgende Webinar, waarin ik helderheid geef over welke 5 stappen nodig zijn om tot een blijvende oplossing van jouw problemen te komen. Altijd met een actueel thema, zodat je direct praktische voorbeelden hebt.

Woensdagavond 11 november 2020 om 19.30 tot 20.30 ben ik weer live 

Je kunt je hier rechtstreeks inschrijven. Weet je anderen voor wie dit ook een eyeopener kan zijn? Zou je dit bericht aan hen door willen mailen? Dank je wel daarvoor.

Ik wens jullie veel moois en goeds toe in deze uitdagende tijd. Blijf veilig en gezond,