Op woensdag 11 november 2020 gaf ik mijn webinar met exact de bovenstaande titel. Ik ben nog steeds aan het na-stuiteren en genieten. Een half jaar geleden had ik niet voor mogelijk gehouden dat ik dat zou durven en nu verbaas ik me dat ik daar zo moeilijk over heb gedaan in mijn hoofd.

Dat is een trekje van hoogsensitieve (HSP) mensen. Ons brein werkt wat anders dan het gemiddelde brein. Wat ik zelf erg herken, is dat ik over alles wat binnenkomt, na moet denken en dan ook echt aan alle kanten. Pas dan kan of mag ik er iets over zeggen. En als je dan weet dat uit wetenschappelijk onderzoek naar voren is gekomen dat we gemiddeld tussen de 50.000 en 60.000 gedachten hebben, dan heeft een HSP’er heel wat rondjes in het brein te draaien. Een uitkomst kan dan zijn dat je alles al stuk gedacht hebt en niet begint aan dat mooie idee of dat stoere plan. Je verzandt in perfectionisme, waardoor het net allemaal niet goed genoeg is.

Herken je dat? Dat eindeloos piekeren, daardoor overbelast raken? Je kunt daar echt veel verbetering in aanbrengen, als je weet welke 5 stappen je daarvoor nodig hebt. Wetenschappelijk allemaal uitgezocht, maar vaak oh zo moeilijk om in de praktijk te brengen en het vooral te blijven doen! Dus duurde het even voordat ik de sprong waagde om webinars te gaan geven.  

Maar als je dan deze feedback krijgt:

‘Dank voor deze mooie sessie! Waardevol!’

‘Bedankt, interessant onderwerp!’

‘Super waardevol’

‘Wat een mooie inzichten, bedankt dat ik mocht aanschuiven’.

‘Voelde weer even als vanouds! Vooral die oude patronen, blijven rotzakjes. Zelfs als je denkt er vanaf te zijn, rol je er soms na een periode van onbalans toch weer in en dan is het even fijn om weer even te pas en te plaats te nemen. Even kijken: goh waar gaat het weer verkeerd?’

Voor diegenen die aanwezig waren bij het webinar: Dank, dank, dank voor jullie feedback. Het maakt me dankbaar en oprecht blij, omdat ik op deze manier meer mensen kan bereiken en inzichten mag geven. Dankbaar, omdat ik nu weet dat mijn hoofd heerlijk heeft lopen ‘krokodillen’ en me tegenhield om webinars te geven. Blij dat ik het besluit nam om het gewoon te gaan DOEN en de lat direct laag legde. Ik wilde het gewoon gedaan hebben, ongeacht hoeveel mensen zouden kijken. 

En mocht je er niet bij zijn geweest: Woensdagavond 9 december 2020 om 19.30 uur geef ik mijn webinar weer. Zelfde 5 stappen, maar met een ander thema. Je kunt je hier inschrijven! Mocht je anderen kennen die hier ook behoefte aan hebben? Deel gerust de link, zodat ook zij zich in kunnen schrijven. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Vrijheid wil ik ook nog in een ander verband bij jullie onder de aandacht brengen. Vrijheid van het kiezen van jouw eigen zorgverlener. Een groot deel van mijn praktijk draait inmiddels om individuele halfjaartrajecten, waarvoor geen vergoeding van zorgverzekeraars mogelijk is.

Maar ook diegenen die binnen mijn doelgroep passen en dat een maat te groot is, is de volgende informatie van belang. Ik maak een bewuste keuze om geen contracten met zorgverzekeraars af te sluiten. Dat betekent dat het kiezen van een zorgverzekering belangrijk voor je kan zijn. Bij een natura polis moet je vaak een gedeelte van de eindafrekening zelf betalen, nog los van het wettelijke eigen risico. Bij een restitutiepolis heb je recht op 100% vergoeding. Maar, ook hier zitten addertjes onder het gras en is geen zorgverzekeraar hetzelfde. Hier leg ik op mijn website uit hoe het in grote lijnen zit. Wil je er meer over weten, stuur me dan een mail zodat ik met je mee kan denken. 

Ik wens jullie veel moois en goeds toe en hoop dat jullie veilig en gezond blijven.