In mijn eerste mail van 2021 wil ik jullie een mooi, goed, gezond, gelukkig en voorspoedig nieuw jaar toewensen. En hoop dat jullie fijne Kerstdagen en Oud en Nieuw hebben kunnen vieren met jullie dierbaren, wat binnen alle grenzen mogelijk was. 

Voor mij was het een tijd van reflectie en bezinning na een jaar waarin er in mijn bedrijf en leven veel gebeurde. Als ik de balans opmaak, kan ik alleen maar dankbaar zijn. Voor jou als lezer en/of klant, voor alles wat er wél is. Ik verheug me op het nieuwe jaar en wat zich daarin ontvouwen zal, ondanks alles wat er ook is.

Om mij heen zie ik mensen alweer in de startblokken staan om ‘te gaan knallen’ in 2021. Traditioneel is 1 januari voor veel mensen een datum waarop goede voornemens worden gemaakt en directe actie wordt genomen. Grote stappen soms, die niet altijd tot een positief resultaat leiden.

Vandaag wandelde ik door het bos hier vlak bij ons huis. Een aantal jaar geleden hadden we hier een heuse windhoos, waardoor er in het bos veel oude bomen ontworteld werden en omvielen. Natuurmonumenten laat deze bomen liggen en de natuur haar gang gaan. Op die wortelkluiten en oude boomstammen is ondertussen van alles gebeurd. Stralend groen mos, planten die groeien en sommige bomen….hebben genoeg wortels in de grond over en maken nieuwe stammen die omhoogschieten. Ik maakte er een foto van, die je hier kan zien. En kan daar geboeid naar kijken.

Ontworteld, het hield me bezig vandaag. Lock down, al 10 maanden niet kunnen en mogen doen wat we graag willen doen. Het nieuwe normaal. Ons brein draait overuren en overprikkeld bij het minste of geringste. En dat terwijl de natuur slaapt, het is immers winter. En dat betekent in de natuur dat alles stil is, het lijkt of er niets gebeurt en alles dor is. Alles houdt winterslaap, maar onder de grond gebeurt er wel van alles. Er is van alles gezaaid in het bos, maar we weten nog niet welke kiemen op zullen komen. En ook al heb je van alles ‘gezaaid’, het is altijd de vraag wat wél en wat niet op zal komen. In deze periode van winterslaap weten we dus vooral niets. En dat kan voor flinke onrust zorgen.

Maar wat nou, als je mee mag gaan met de beweging van de natuur? Dat het oké is om nog een maand je rust te pakken, niet teveel te verwachten? Gestaag je plannen maken, vanuit rust en het nog niet weten wat zal komen? Te onderzoeken welke verkeerde gewoontes je hebt, om die aan te pakken en los te laten? En goede gewoontes te introduceren en deze sterker te maken? Je grenzen te bepalen en deze helder neer te zetten? Dat dat zomaar mogelijk is?

Ons brein heeft behoefte aan die rust, het mee bewegen met de natuur. Dat is in onze huidige tijd met overprikkeling van alle kanten een uitdaging. En om te voorkomen dat we verzanden in negativiteit, is juist die positieve gedachten vinden en koesteren zo belangrijk! 

In mijn praktijk wordt me steeds meer duidelijk dat ons brein een bepalende factor is in het ervaren van geluk. Het is een prachtig geavanceerd orgaan, dat in staat is tot grootse dingen. Creëren van dromen, verwachtingen en toekomstperspectief. Tegelijkertijd is het onze grootste stoorzender, wanneer het in onbalans is met als resultaat overprikkeling, onrust, negativiteit en je ongelukkig voelen.

Ik gaf op 22 december een extra Masterclass en de feedback van de kijkers was zeer positief. Daarom heb ik het besluit genomen om een gloednieuwe Masterclass BRENG JE BREIN TOT RUST te gaan creëren.  En ondanks de Winterslaap, ga ik daar op woensdag 13 januari 2021 om 19.30 uur mee starten. Omdat het juist nu zo nodig is om die rust terug te krijgen en te houden. Te ontdekken waartoe je werkelijk in staat bent, zodat je straks als de winterslaap, lock-down tot een einde komt, je in de Lente opnieuw kan gaan stralen. Laat mij je helpen in deze gratis Masterclass om daar juist in deze periode van rust, alvast een start mee te gaan maken! Het levert je gegarandeerd nieuwe inzichten op. 

Het zou geweldig zijn als je daarbij bent, je kunt je hier inschrijven. Heb je vragen vooraf, je kunt ze altijd mailen. Delen van deze mail met anderen mag, graag zelfs. Hoe meer mensen rust in hun brein kunnen ervaren, hoe beter. Voor je lichaam, je brein zelf en je immuunsysteem.