Ik schrijf dit aan jullie, nadat ik eerst een flinke ronde door het bos heb gewandeld. Een stukje zelfzorg voor mij. Prachtig weer en altijd goed om mijn hoofd leeg te maken én nieuwe onderwerpen en verhalen te maken, die ik met jullie wil delen.

Het bos ligt hier praktisch in onze achtertuin, een kwartier flink doorwandelen en ik ben in een andere wereld. 17 jaar geleden zelfs dé reden om naar Brabant te verhuizen, zodat ik kon hardlopen op zachte ondergrond. 

Een afgescheurde achillespees maakte 12 jaar geleden een einde aan die activiteit, na de revalidatie bleek dat ’t toch niet helemaal hersteld was als gepland en werd me verteld dat ik dat hardlopen maar uit mijn hoofd moest laten, wilde ik me niet nog erger blesseren. Heel eerlijk, daar heb ik heel wat tranen om gelaten.

En heel stiekem, alsof je langzaam van de glijbaan afglijdt, kwam sporten, wandelen, mijn Do In yoga tot stilstand. Ik nam steeds minder tijd voor mezelf, omdat er andere belangrijke dingen waren. Zoals mijn studie psychologie, de Postmaster GZ opleiding, er was altijd wel een reden om niet dat half uur naar buiten te gaan.

De lat lag heel lang veel te hoog, ik bleef rennen om alles voor elkaar te krijgen. En ging in dat verhaal geloven, er was ook immers geen tijd? Ik was blij als ik ’s avonds naar bed toe kon na een lange dag werken. Bloedeerlijk, ik rende harder voor anderen dan voor mezelf, zette mezelf met regelmaat op de laatste plaats. Weekenden waren er om uit te slapen en vaak ook nog om te werken of studeren. Ik schreef er mijn e-book over, mocht je die nog niet hebben gelezen, die kun je hier aanvragen.

En heel eerlijk, tuurlijk weet je wel dat je niet in dat tempo door kan gaan, maar omdat het brein van ritme houdt, dus ja, ook een minder handig ritme, moet je daar bewust aan werken om het om te draaien.

Alles begint met het nemen van een besluit. Het besluit dat jij het anders wilt, ook al weet je nog niet hoe. Ik deed dat ook, ik wilde dolgraag full time in mijn praktijk gaan werken. Ik nam het besluit om met een businesscoach te gaan werken, zodat ik leerde hoe ik ook een goede ondernemer werd. 

Ja, dat kost tijd, inspanning en investeringen. Nadat je een besluit hebt genomen, is actie nodig om in beweging te komen. En dan komt het lastigste stuk: Ons brein heeft een heleboel vaste patronen, waarin je telkens opnieuw terug kan vallen als de druk in je leven oploopt. 

Vanmiddag in het bos, zag ik deze ontwortelde boom (je ziet ‘m op de foto 💚) en die inspireerde me direct voor deze mail aan jou.

In ons onbewuste brein zitten al die patronen, die je zou kunnen zien als die wortels van de boom. Deze boom is ontworteld en de wortels zijn zichtbaar. Dat proces is precies wat nodig is, om jezelf tot stilstand te brengen en te kijken wat JIJ nodig hebt. Welke patronen dienen je niet meer? Hoe zou je je wortels liever laten groeien?

Zelfzorg, eerst voor jezelf zorgen. Zelf het zuurstofmasker eerst op zetten, voordat je anderen helpt. Het lijkt zo makkelijk, we doen zo vaak precies het omgekeerde. Het heeft een besluit nodig, om aan een ander ritme te gaan werken. Zodat je leert om je hoofd stil te krijgen, zodat je jezelf weer hoort en kan voelen wat jij nodig hebt. 

Het heeft tijd nodig, om te zoeken hoe jouw ’wortels’ in jouw brein een pad hebben gemaakt. Dient het je nog, of zou je het anders willen? En je weet ’t vast al lang, je probeert het al zo lang, je zou het toch allemaal al moeten weten hoe je het moet doen.

Maar ’t lukt vaak net niet zoals jij dat zou willen. Ik ken je, stond waar jij nu staat en ik weet wat nodig is om daar wel een pad naar de oppervlakte te banen. Neem jij het besluit?

Stap 1 bied ik je gelijk aan, gewoon gratis! Op woensdagavond 10 maart 2021 om 19.30 uur. En een besluit neem je, of je neemt het niet, maar je bent welkom!

Mijn Masterclass BRENG JE BREIN TOT RUST geeft je de antwoorden die je zoekt om te starten met meer zelfzorg voor jou. Ontwortelen wat je niet meer dient, meer rust in je hoofd. Ben jij erbij? Schrijf je hier in en als je anderen weet die je daar ook mee kan steunen, stuur ze deze mail gerust door.