Ik schreef het vorige week al in mijn mail, alles begint met het nemen van een besluit. Dat ik het besluit nam om met een businesscoach te gaan werken, om ook écht te leren ondernemen en mijn praktijk succesvol te maken. Een van mijn beste besluiten ooit!

Dat ik daardoor dus ook besluiten moest nemen om sommige dingen te laten, omdat ook ik maar 168 uur in een week heb zitten en ook nog mag slapen. En dat ik met mijn parttime baan in de GGZ én die dus steeds succesvollere praktijk, als vanzelf naar een nieuw besluit toe groeide.

Besluiten nemen is echt spannend, het zweet kan je in de handen staan. Zoals mijn coach het zegt, het is soms heen en weer rennen op de duikplank. Spring ik wel, spring ik niet….en dat x zoveel….. Soms heeft dat tijd nodig, veel tijd.

Wat geef je op? Ons brein heeft een hekel aan verlies, het doet alles om te voorkomen dat jij on-confortabel wordt, je onrustig en ongemakkelijk voelt. Overuren kan het draaien, in cirkels, je wakker houdend, je focus compleet verdwenen.

Geloof me, ik ken dat maar al te goed. Maar heb geleerd van mijn coach dat besluiten nemen, je uiteindelijk rust en ruimte oplevert.

Dus …..ik sprong van de duikplank heb het besluit genomen om mijn baan in de GGZ op te zeggen. Vol te gaan voor mijn droom om mij volledig te kunnen richten op mijn praktijk. En gek genoeg, het voorwerk en het lopen op die duikplank, gaven begin dit jaar de realisatie dat het gewoon mogelijk was. En ja, dat is een proces. 

Ook mijn werk in de GGZ gaf voldoening omdat ik met cliënten resultaten voor hen kon bereiken. Dat soort besluiten vragen een zorgvuldige afweging naar hen toe. Het gaat immers altijd om de cliënt. Het levert mooie gesprekken op, we koesteren de groei en het is fijn om in harmonie met rust en ruimte af te ronden.

Onder druk gaat ook mijn brein soms oude verhalen naar boven halen. Een persconferentie met Mark Rutte, ‘die zich ernstig zorgen maakte’ in januari zorgde direct voor een koor van stemmen in mijn hoofd, omdat ik ‘mijn zekerheid’ opgaf van een vaste baan. En een hoogsensitief brein verwerkt nu eenmaal alles heel diepgaand, zorgvuldig en kan je gemakkelijk in een piekercyclus laten belanden.

Gelukkig weet ik inmiddels heel goed hoe ik dat snel weer om kan draaien, zodat mijn brein weer vrij kan nadenken. Dat media dieet heb ik niet voor niets 😊

Ik leg de lat dus lager, of beter gezegd, anders neer. Er komt meer ruimte voor ontwikkeling en groei en ja, ook voor jou als je dat nodig hebt. Het is tijd! Ik verheug me er op!

Het proces is in gang gezet, het besluit genomen en werken aan nieuwe structuren, patronen, mijn wortels goed neerzetten. En is het morgen tijd om mijn Masterclass te geven, waar wéér nieuwe inspiratie voor jou te halen is.

Er is nog plaats voor morgen, woensdagavond 10 maart 2021 om 19.30 uur in mijn Masterclass BRENG JE BREIN TOT RUST, waarin aandacht is voor zelfzorg en dus ja, het nemen van besluiten! Meer rust in je hoofd, wanneer jij dat wilt. Ik verheug me erop je te ontmoeten. Inschrijven kan hier en als je anderen weet die je daar ook mee kan steunen, stuur ze deze mail gerust door.