Of je gelooft of niet

Ik ben gelovig opgevoed, Gereformeerd zoals dat vroeger heette. Pasen was, zo vertelde de dominee op de kansel, het belangrijkste feest in het kerkelijk jaar. Dat Jezus geboren werd was heel belangrijk, maar dat hij na zijn dood opnieuw gekozen had om terug te komen voor de mensheid, was naar zijn mening het grootste wonder. 

Pasen is het officieel het einde van de vastentijd, een periode die start na Carnaval op Aswoensdag en eindigt op Stille Zaterdag, de dag voor Pasen. En kan op vele manieren worden ingevuld, bijvoorbeeld door het niet drinken van alcohol of een social media dieet te houden. Hoewel ik niet meer ter kerke ga, is spiritualiteit voor mij een dagelijkse levensbehoefte. En gebruik ik deze Vastentijd voor bezinning, naar binnen keren en beschouwen wat er gezaaid is en wat hiervan ontkiemt. Daar nam ik het afgelopen weekend alle ruimte voor. Wat mag de wereld in gezet worden?

De knoppen aan de bomen en verwachtingen

Zeker met Corona dat al meer dan een jaar onze levens lijkt te reageren, valt het nog niet mee om na te denken over de toekomst. Ik zie veel mensen met mooie plannen, allemaal in de knop, die ze in de koelkast lijken te zetten omdat verwachtingen telkens niet uitkwamen. En lijkt dat bij hen een oud patroon te zijn, waardoor ze maar blijven ronddraaien en geen besluit kunnen nemen over datgene wat ze het liefste willen. Het zit erin, het wil zich laten zien, maar ze weten niet HOE en vooral niet WANNEER. 

Een roos lezen

Lang geleden leerde ik in mijn energiewerk opleidingen hoe je het leven van de mens in energie als roos kan lezen. De wortels, de stam en uiteindelijk de bloem. De bloem staat voor jouw potentie, wat is aanwezig en wat wil zich ontplooien? Waar droom jij van, wat laat jouw Hart overlopen van blijheid, maar durf je nog niet te laten zien? Durf jij al te stralen, of is er veel gaande maar zit alles nog in de knop?

Wat ik zeker weet

Die knoppen zijn er niet voor niets! Ze zijn jouw potentie, wat mag allemaal ontplooien en wat mag door jou de wereld ingezet worden? Dat is niet alleen maar werk, of wat jij allemaal van jezelf moet. Dat is vooral WAT jij jezelf nog niet helemaal gunt, nog niet durft of jezelf niet toestaat. Veel mensen laten dingen in de kiem smoren, omdat ze zichzelf niet goed genoeg vinden of angstig zijn dat er niemand op hun verhaal zit te wachten. Eeuwig zonde, omdat jij jouw unieke kwaliteiten hebt, die er niet uitkomen als jij jouw proces niet aangaat.

Wat de wetenschap hierover zegt

Gelukkig wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar de werking van ons brein en de impact van trauma op het brein en jouw lichaam. Ja, je leest het goed TRAUMA. 

Want dát is de oorzaak dat jij niet voor jouzelf gaat staan, dát is de oorzaak van het ontwikkelen van oude patronen. Die kostbare energie van je stelen, zodat je kiest voor (schijn) veiligheid van wat je wél zeker weet. Zodat je je nooit goed genoeg voelt en telkens het gevoel van uitputting voelt. Je hoofd niet stilstaat omdat je al piekerend tot een oplossing probeert te komen. Alsmaar harder rennend om te ontsnappen aan dat onrustgevoel in je lijf.

Naar de knoppen?

Het is eind maart hè! Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil, gezegdes waarmee ik ben opgegroeid. En sneeuwt het vandaag op 2e Paasdag terwijl ik dit schrijf. Dus kan jij mooi staan te trappelen om jezelf in de wereld te gaan zetten, maar één keer nachtvorst en die knoppen komen niet tot bloei. En dat is het risico als je nog keer met jouw eigen blinde vlek probeert om je onrustgevoelens op te lossen, nog een keer te proberen om nou echt minder hard te gaan werken. Je grenzen tussen werk en privé veel beter te gaan bewaken en écht op tijd je laptop dicht te klappen. Heel eerlijk? Als dat zo eenvoudig was, waarom lukt het je dan toch nog niet?

Het goede nieuws, je hoeft het niet alleen te doen!

Ik help je graag op weg. Je bent nog op tijd om je in te schrijven voor mijn Masterclass BRENG JE BREIN TOT RUST. Woensdagavond 7 april  2021 om 19.30 uur ben je welkom en je kan je hier inschrijven als jij ook nieuwsgierig bent HOE je dan wél die handrem eraf kan krijgen en laten ontvouwen wat het leven voor jou in petto heeft. Ik weet als geen ander dat verandering altijd mogelijk is, als jij daarin wil investeren. Stoppen met vermijden en aanpakken wat je in de weg ligt. Zie je graag woensdag!

Ik wens je een mooie week toe.