Daar ben ik al een tijd mee bezig, sinds ik in januari het besluit nam om mijn baan in de GGZ af te sluiten. Deze week is het zover, vandaag is mijn laatste werkdag en ik kan niet ontkennen dat dat ook emoties met zich meebrengt. Mijn brein roert zich al een aantal dagen en ik herken feilloos dat oude dingen aangeraakt worden en dat mijn lijf erop reageert met onrust. En kan erom glimlachen, omdat ik weet dat erna vandaag een nieuwe periode aanbreekt.

Vanaf vandaag mag ik dus helemaal zelfstandig verder in mijn eigen praktijk en daar verheug ik me enorm op! Dat de agenda de komende weken al gewoon vol staat met afspraken, maakt me dankbaar. Dat ik daarbij de steun heb van mijn dierbaren én mijn coach, is een voorrecht.

Er ligt veel werk te wachten, ik krijg de afgelopen weken van veel kanten te horen hoe groot de behoefte is aan een GZ-psycholoog die holistisch werkt. Die wéét dat hoog sensitiviteit een kenmerk is, wat niet als ‘diagnose’ wordt gesteld, maar van megagrote invloed is op alles wat je als mens beweegt. Omdat een hoog sensitief brein nu eenmaal anders werkt en alles diepgaand moet verwerken. Dankbaar voor de mooie gesprekken die ik met klanten mocht voeren.

Werk aan de winkel omdat ik het hartverscheurend vind hoeveel intelligentie, hoog sensitieve vrouwen en mannen voortdurend met zichzelf worstelen en denken dat als dingen niet goed lopen, het altijd aan henzelf ligt. Dat hun hoofd zo vol zit met indrukken en gedachten, dat een keuze maken bijna onmogelijk lijkt, want is het wel de juiste keuze? Dat zij zich altijd aanpassen en harder lopen voor anderen, dan voor zichzelf, waarbij ze niet zelden hun Hoofd maar voorrang geven, in plaats van wat werkelijk in hun Hart leeft. 

Verdrietig omdat zij dan niet in de wereld kunnen zetten wat zij aan unieke kwaliteiten te bieden hebben. Terwijl de wereld op ze wacht. Daar zit mijn Heilige Vuur en ik ben dankbaar om daarna vandaag voluit mee aan de slag te kunnen gaan! Ik kan niet wachten 😊

PS: Je bent natuurlijk meer dan welkom om aan te schuiven in mijn Room op Clubhouse, die je kan vinden onder de Clubs en dan Brainstorm Club. Kan je ’t niet vinden of zit je nog niet op Clubhouse, mail me, dan help ik je vooruit.

PSS: De volgende Masterclass Breng je Brein tot rust staat al ingepland voor woensdagavond 12 mei om 19.30 uur . Een week later omdat we de week ervoor Bevrijdingsdag vieren. Inschrijven kan hier.