Het afgelopen weekend verbleef ik bij vrienden in het prachtige Zeeuwse landschap. Het weer kon niet beter,  er stond een stevige bries en wandelen over het strand was geweldig. Overheerlijke zeelucht diep inademen, door het mulle zand lopen en tussen de palen van de Paalhoofden heen lopen. Alle zintuigen werden geprikkeld en tot mijn grote plezier verse melk gingen halen bij de boer, toen we terugreden van het strand.

Zodra ik koeien zie word ik ongelooflijk blij. Ik wilde dan ook maar één ding en dat was de stal in!  De boerin was gastvrij en toen ik vroeg of ik naar de koeien mocht riep ze ‘Tuurlijk, ga lekker naar binnen’. Zo stond ik weer tussen de koeien en vlogen de jeugdherinneringen voorbij. Als kind van nog geen jaar zat ik al tussen de kalfjes bij mijn opa op de boerderij. De geuren van het gras, de geur van mest en het en aaien van de koeien, het hielp allemaal om al die mooie herinneringen weer naar boven te halen.

Als je denkt, dat heeft dat nou met ‘leef je droom’ te maken? Ik realiseerde me daar dat ik als klein kind altijd tegen opa riep: ‘Als u niet meer op de boerderij woont dan ga ik hem kopen en dan ga ik er wonen’. Opa stief helaas al toen ik nog jong was en de boerderij werd verkocht. Ik zie nog de kachel in de keuken voor me, waar altijd een pot koffie op stond te pruttelen. Met Buisman erin….het leek het meest op motorolie 😊 

Daar staande in die koeienstal realiseerde ik me hoe belangrijk het is om te blijven dromen, maar ook hoe belangrijk het is om terug te kijken naar wat je allemaal al bereikt hebt! In mijn geval zeker op dit bijzondere moment, waarin mijn droom om volledig in mijn praktijk te werken, gerealiseerd werd. 

Een mooie oefening is om te terug te kijken, waar je 7 jaar geleden stond. Ik was toen net afgestudeerd als GZ-psycholoog, stond deze praktijk er nog niet zoals nu en had ik geen flauw idee dat ik daarvan zou kunnen bestaan. In die afgelopen 7 jaar ben ik bewust mijn droom gaan bouwen. Door te gaan waar anderen stoppen, in mezelf te investeren door veel te lezen en mijn coach in de arm te nemen. Iedere dag stappen zetten, dromen, visualiseren en ja, af en toe ook onderuit gaan, voelen dat je faalt, maar telkens weer opstaan. Ik ben heel dankbaar dat ik nu ben waar ik ben.

We vergeten als grote mensen zo vaak om te dromen Omdat onze breinen in beslag genomen worden door de zorgen van alledag, de onmogelijkheden van dingen die niet kunnen. Tegelijkertijd is het zo belangrijk om je te realiseren dat het brein geen verschil maakt dus een negatief plan of een negatieve gedachte of een positieve gedachte! Het kost het brein dus evenveel energie. Door te dagdromen en te visualiseren borgen we in ons brein onze dromen. Dat wat wij het liefste zouden wensen en hoe meer we aandacht eraan besteden hoe sterker dat ook wordt.

Die boerderij die is er nog niet, maar ik kan elke dag het besluit nemen om te wandelen of fietsen in de omgeving. En bij een boer op het erf is vragen of ik lekker die koeienstal in mag. Ik kan iedere dag het besluit nemen om contact te maken met mijn jeugddroom en NU al te genieten. Je hoeft niet te wachten op later. Dante vertelde: ‘Een machtige vlam ontstaat uit kleine vonkjes’. Welk vonkje kan jij vandaag al laten sprankelen?

Ik wil je oprecht uitnodigen om tijd te maken, al is het maar 5 minuten per dag. Je hoofd leeg te maken en voor je te gaan zien wat jouw droom is. En ’t op te schrijven in een logboek, je zult verbaasd zijn als je na een jaar terugleest, hoeveel vorderingen je kan maken. Deze keuze kan  jij iedere dag voor jezelf kan maken Dat is waar jij altijd invloed op hebt. Maak jij er tijd voor?

Ik ben ongelooflijk benieuwd hoe dat voor jou is en zou het mooi vinden als je dat met me wil delen. Je mag me daarover mailen, ik denk graag met je mee.

PS: De volgende Masterclass Breng je Brein tot rust staat al ingepland voor woensdagavond 12 mei om 19.30 uur. Een week later omdat we de week ervoor Bevrijdingsdag vieren. Inschrijven kan hier.