‘Toeval bestaat niet, het valt je toe’. Vorige week woensdag gaf ik mijn Masterclass BRENG JE BREIN TOT RUST weer, dankbaar voor de steeds groter groeiende groep mensen die zich daarvoor inschrijft. En was op die woensdag de 12e mei, daar opeens het bericht van de NOS, ‘Oude normaal’ wordt pittig voor je brein, denken experts’

Ik was die dag niet op mijn best zeg maar. Al een paar dagen snipverkouden, allang dankbaar voor een negatieve Corona test. En speelde ’s ochtends al met de gedachte, ‘is het niet verstandiger om vanavond te annuleren en verschuiven’? Tot dat bericht van de NOS en mijn brein gelijk op ‘aan’ ging, want dát artikel gaat over mijn werk! Dat zachte stemmetje negerend, dat eigenlijk liefdevol aangaf dat ik ook gewoon ziek mag zijn.

Herken je dat? Dat je eigenlijk diep van binnen wel weet dat je iets beter niet kan doen, maar anderen niet teleur wilt stellen? Dat je denkt dat je je grens nog net even verder op kan rekken, want ach, daarna heb je een rustiger dag? Ik trapte glorieus in een mijn eigen valkuil……. Een echo uit het verleden, ‘als je half kan, moet je heel gaan’.

Met een brein verhaal met gedachten waarmee ik mezelf wijs maakte dat ’t best wel kon…. begon ik vol goede moed de Masterclass, mét warme kop thee en tissues in de aanslag. Al na 5 minuten praten ging het mis, een enorme kriebel in mijn keel. Mijn neus die volliep, ik kreeg het Spaans benauwd. En dat was een partijtje Brainstuff wat in een noodtempo toen door mijn hoofd ging, het leek wel een flipperkast:

  • ‘Neem warme thee, dan gaat ’t wel over’, maar mijn brein blokkeerde. 
  • Hoestbuien zorgen dat je in je overlevingsstand gaat staan, zo merkte ik. Dus nog even los van die benauwdheid, kwamen de woorden ook niet naar buiten zoals ik ze wilde.
  • Ook al ben ik hier expert in, mijn brein werkt net als dat van jou! Het praat alleen met zichzelf, want benauwd en dus gevaarlijk. Lekker belangrijk dat jij nu een Masterclass geeft.
  • Dat ik door training inmiddels zoveel extra gereedschap in mijn gereedschapskist heb zitten, ik gelukkig snel kon schakelen ONDANKS dat ik (gedeeltelijk) in de overlevingsstand schoot.
  • Dat je ondanks die overlevingsstand altijd EEN KEUZE hebt hoe je daarmee omgaat.

En dat alles in een gierende hoestbui van een paar seconden. Ik voelde me echt even heel erg klein, teleurgesteld maar nam een besluit en maakte mijn keuze. En sprak hoestend maar hardop uit: ‘Dit is zo niet te volgen voor jullie, zo komt er niet uit wat ik zo graag met jullie wil delen. En als ik jullie wil leren om lief te zijn voor jezelf, moet ik wel het goede voorbeeld geven. Wat vinden jullie van verplaatsen?’  Wat volgden waren mooie reacties van de deelnemers in de chat, verplaatsen was voor iedereen prima. Dat was fijn en gaf rust in mijn brein. En stopte ik de Masterclass.

Ik nam even tijd om op adem te komen, maar nam gelijk nóg twee besluiten! Om goed te herstellen én om de Masterclass snel nog een keer te gaan geven. Dus wil je daarbij zijn, dan kan je daar vanavond al bij zijn. On fire, met zekerheidshalve veel warme thee in de buurt. 😊

Waardevol, omdat we vanuit een periode van begrenzingen, straks écht weer meer ruimte gaan krijgen. En jij alvast een voorsprong kan nemen door inzicht te krijgen in de werking van je brein en de invloed daarvan op je dagelijks leven. Juist nu!

Ik gaf er ook een interview over aan Cassandra van www.indespiegel.nl dat je hier kan lezen. 

Het hele verhaal hoor je in mijn Masterclass BRENG JE BREIN TOT RUST. Andere dag dit keer, op dinsdag 18 mei 2021 om 19.30 uur. Meer dan welkom, ook om anderen uit te nodigen door deze mail door te sturen. Inschrijven kan met deze link.