In mijn bedrijf mag ik mijn agenda bepalen. Dat voelt soms nog onwerkelijk, maar ik plande vorige week spontaan een boswandeling in! Nog nagenietend van de natuur, startte ik mijn laptop op om weer verder te gaan met het werken aan mijn bedrijf. Mijn wekelijkse mail aan jullie was die ochtend al verzonden en ik zie de ene na de andere mail binnenkomen. Met daarin super positieve reacties op mijn pilot YOU© 2.0 die ik deze week ga starten, wauw!

Waar mijn hart van overloopt.

Het gaf mijn energie een enorme boost! Natuurlijk is het heerlijk als je het werk mag doen wat je blij maakt, waar je anderen mee ondersteunt. Vaak eerst in behandeling, omdat de problemen té groot zijn geworden en na een behandeltraject mogen deze mensen het zelf gaan doen. En daar mis ik oprecht een heel stuk ondersteuning. Niet vergoed door zorgverzekeraars, maar als je dan net staat, wie helpt je dan om blijvend balans te houden? Of wanneer je wilt voorkomen dat je naar de GGZ toe moet, omdat je klachten je overspoelen?

En precies daarmee ga ik in YOU© 2.0 met klanten werken. Een krachtige, holistische combinatie van wetenschap, psychologie, lichaamsgericht werken en spiritualiteit & energie. Ik liep die dag te zingen en voelde me zoals ze dat zo prachtig zeggen, helemaal ‘in flow’.

Spoileralert.

Ik bracht de dag door met lezen, verzamelen en schrijven en sloot af door de laatste mails van de dag te beantwoorden. En opende een bericht van iemand die mijn wekelijkse mails ontvangt waarin ze vertelt dat ze zich heeft uitgeschreven. Ze geeft aan dat ze mijn mails al een tijd leest, maar zich ergert aan de marketing erin. Bam, ik was gelijk uit balans. 

Ik herkende mijn oude patroon feilloos en weet dat mijn hoogsensitieve brein direct op topsnelheid gaat draaien. Nog een keer lezen, wat staat er nou echt en tegelijkertijd voel de onrust in mijn hoofd en lijf toenemen. 

Waar ik vroeger de mist mee inging.

Vroeger trok ik mij kritiek van anderen enorm aan, dacht altijd gelijk dat ik dan wel iets fout gedaan zou hebben. En ging genadeloos mezelf veroordelen waar ik dingen gemist had, misschien niet goed gereageerd had of, oh horror, anderen had gekwetst. 

Dagen kon ik daarmee doorlopen, waardoor ik niet in slaap kon komen, bleef piekeren en steeds vermoeider raakte. Daardoor was ik sneller geïrriteerd en lukte het steeds minder goed om alle taken en eisen die ik aan mezelf stelde, ook te realiseren. Waardoor de lat steeds hoger kwam te liggen en ik vaker dan me lief was somber voelde.

Inmiddels weet ik beter.

Niet alles wat een ander zegt, is voor mij waar. Het is slechts de mening van die ander, die bij mij iets raakt. Ik wéét dat een gemis aan zelfwaardering en zelfvertrouwen hier vaak onbewust van grote invloed is. Als je dat nog niet aan je zelf kan geven, raakt kritiek van anderen je nét even harder dan je zou willen. Waar je vervolgens stevig van baalt en soms de rest van je dag negatief kan beïnvloeden.

Een van de manieren waarop ik dat omdraai, is door mijzelf direct de vraag te stellen: Is dit een situatie waarvan ik kan leren? Op die manier ontstaan andere antwoorden en blokkeert je brein niet, zodat je veel vrijer kan voelen en denken. 

Hoe ik het oploste. 

Ik voelde dat ik het fijn vond dat ze de moeite had genomen om me te mailen, ze had zich immers ook zo uit kunnen schrijven. Ik mail haar oprecht terug, bedank haar voor haar moeite en wens haar alle goeds toe.

Het is mijn oprechte intentie om in mijn mails aan jou waarde te delen, bewustzijn bij jou te creëren. Dat ik daarmee niet iedereen tevreden kan houden, is een feit en geen enkel probleem. Dat geef direct lucht en ik keek blij terug op mijn werkdag en alles wat mocht gebeuren. Natuurlijk zijn mijn mails mijn manier zijn om met mijn klanten te communiceren en daarmee ook zoveel mogelijk andere mensen hoop te bereiken. Ik heb immers een praktijk en zo kan ik mijn werk steeds meer zichtbaar maken.

En ben ik dankbaar.

Terug naar die fijne mails vorige week dinsdag, ik krijg er terwijl ik dit schrijf, weer een grote glimlach van op mijn gezicht. Ik had prachtige Breinstormgesprekken met een aantal vrouwen om samen te kijken wat ik voor ze kan betekenen. En ja, dat is marketing, maar vooral datgene wat ik je met liefde wil brengen. Onthecht of je wel of niet met mij wil werken, het gaat altijd om jou, het heet niet voor niets YOU© 2.0. Ontzettend dankbaar dat bijna alle pilot plekken voor YOU© 2.0 ingevuld. 

Er is nog 1 plaats over en je je herkent in wat ik deze mail schrijf, ga ik graag het gesprek met je aan. Mail me dan graag, dan neem ik contact met je op. 

PS Natuurlijk laat ik je graag weten dat de Masterclass BRENG JE BREIN TOT RUST weer gepland staat op dinsdagavond 6 juli om 19.30 uur en kan je hier inschrijven.