In mijn hoofd is ’t een beetje onrustig, kunnen we wel of niet op vakantie? Er is geboekt in hotels, met een scheef oog kijk ik naar de aantallen positief geteste mensen en code rood in Nederland. De ANWB site in de gaten houden, of het er echt wel van gaat komen. En baal stevig dat ik meer naar de media kijk, dan me lief is. En dat alles, omdat ik dolgraag de bergen weer wil zien.

Verstoring van ritme

Dat de afgelopen anderhalf jaar (ik heb zo geen zin meer in dat C woord) een uitdaging is geweest met onzekerheid en telkens nieuwe wendingen in het verhaal, merkt eigenlijk iedereen. Ik werd er zo moe van en overprikkeld, dat ik de media lange tijd links liet liggen totdat, tot dat dus die vakantieplannen er kwamen. 

Ons brein baalt van onzekerheid, wil een passend verhaal hebben, gevormd door onze gedachten en veiligheid kunnen ervaren. En wordt in deze weken met heftige gebeurtenissen, waar ik vorige week over schreef, extra op de proef gesteld. Logisch dus, dat je wanneer je eindelijk weer op vakantie kan en mag, je brein in de flipperkast stand komt te staan, gaan we wel, gaan we niet? Delta variant, overstromingen, iedere nieuwsflits is een trigger voor je brein om opnieuw het verhaal te testen en compleet te maken.

Waarom het brein niet anders kan.

Het is de hoofdtaak van ons brein om balans te houden, het kan eenvoudigweg niet anders, het is er voor gemaakt! En in zijn dappere, razendsnelle poging om dat voor elkaar te krijgen, kiest het soms een afslag waar we niet gelukkig van worden.

Bekend maakt bemind en dus kiest jouw brein (en dus ook het brein van iedereen) de meest snelle oplossing om die onrust kwijt te raken. En als jij dan al lange tijd de snelweg in je brein open hebt die piekeren heet, is dat wat het brein kiest. En waar jij doodmoe van wordt. 

Hoe ik dat heb opgelost.

Ik doe wat voor mij werkt, ik heb een plan gemaakt. Mijn brein vindt dat fijn, omdat het dan weet waar het aan toe is. Zo heb ik de vrijdag van deze week gereserveerd om alle taken te doen die nog nodig zijn om af te kunnen sluiten om vrij vrij te zijn de 2 weken daarna. 

En heb ik zelfs mijn plan al gemaakt om op te starten na die 2 weken, zodat ik dan niet na hoef te denken wat ik dan moet doen. Dat maakt mijn hoofd nu leeg en zorgt voor een soepele opstart na de vakantie.

Wil je tijdens mijn vakantie toch aan de slag en heb je mijn e-book nog niet gelezen? Dan kan je dat gratis aanvragen, zodat je met de tips daarin én de mails die je daarna ontvangt, gewoon aan de slag kan gaan.

Met mijn nieuwe project YOU© 2.0 start ik weer met individuele trajecten. Mocht jij daarbij willen zijn, mag je me mailen, zodat we samen kunnen kijken of dit voor jou passend is.

Je kunt je al inschrijven voor de volgende Masterclass BRENG JE BREIN TOT RUST op dinsdag 24 augustus om 19.30 uur. Dan staat die vast in je agenda 😊.

Ik wens je een mooie zomer toe, warme groet