Het blijft iets wonderlijks, zo realiseer ik me in alle rust nu ik vakantie heb. De indeling van onze kalender, kwartalen en de meetpunten die we daaruit halen. Plannen die je maakte en die je evalueert na het eerste halfjaar, ik deed het en was dankbaar om alles wat zich manifesteerde. En toch, pas nu er rust en ruimte is in de vorm van vakantie, lukt me dat zoveel beter. Er ploppen inzichten op en ik pak mijn vulpen en notitieboek pak om ze op te schrijven.

Focus

Dat brein van ons is een groot wonder, kan zoveel dingen tegelijk en daar zit ‘m nou precies de crux. Het gaat maar door, totdat je een pauze neemt! Voor mij werkt dat terugblikken niet altijd even goed in de alledaagse gang van zaken in de praktijk. Er is altijd wel iets wat nog mag of nodig is. Focus is vooral om alles afgerond te krijgen binnen mijn werkweek. 

Zomer

In deze vakantieperiode lijkt die focus om terug te kijken, veel beter te lukken. Ik zie geen cliënten en dat maakt mijn brein vrij om te dagdromen, niksen, lezen en schrijven. Dus ja, ook in mijn vakantie krijg je gewoon een mail van mij, schrijven vind ik heerlijk!

Voor wie mij al langer kent, weet dat mijn basis mede verankerd ligt in de Traditioneel Chinese Geneeswijzen en wat daarmee samenhangt. Sinds ik van het bestaan van de Vijf Elementen afweet, stem ik zoveel als mogelijk af op de seizoenen. Sinds die tijd leef ik makkelijker en weet ik dat wanneer ik me minder goed voel, ik altijd terug kan keren naar die basis. 

De wijsheid daaruit die ik met je wil delen

Is dat eigenlijk dat eerste halfjaar nu de tijd krijgt om aanschouwd te worden. Omdat er ruimte ontstaat, de waan van alledag vervaagt en kan bezinken wat je in de eerste helft van het jaar bereikt hebt.

En geef ik je graag mee om zonder oordeel te kijken naar gewoonten die je eigenlijk niet meer dienen. Waar kan je actie nemen om minder goede gewoontes juist nu om te buigen naar liefdevolle en sterke gewoontes voor jou? Met liefde kijken naar waar je gegroeid bent het afgelopen half jaar en plannen maken om dat nog verder te versterken.

Wat je daarmee kan doen

Als je ruimte neemt om te overdenken wat ik hierboven schreef, dan komen er gegarandeerd ideeën en gedachten omhoog. Tip: Leg de komende periode een pen en papier in de buurt, zodat je die gelijk op kan schrijven. Je hoeft er nog even niets mee, maar dan is het uit je hoofd en hoef je het niet te onthouden.

Lees dan, wanneer de vakantieperiode ten einde loopt, eens welke inzichten je kreeg? Hoe kan je je hier de komende maanden verder in ontwikkelen? Welke gewoontes heb je herkend die je niet meer passen en welke actie neem je daarop? Welke koers ga je uitzetten?

Zo maak je dubbel gebruik van je vakantieperiode. Genieten, loslaten, uitrusten maar vooral ook, nieuwe inzichten laten landen en dat als brandstof gebruiken voor de rest van het jaar.

Ik wens je een wondervol mooie periode toe! En mocht je met me willen mailen, dan kan dat gewoon. Ik lees ’t alleen wat later, maar kom er altijd op terug. 

Na de terugblik en vakantieperiode staat de volgende Masterclass BRENG JE BREIN TOT RUST gepland op dinsdag 24 augustus om 19.30 uur. Natuurlijk kun je je daar alvast voor inschrijven! En heb je nieuwe inzichten opgedaan die je vooraf wil delen, dan mag je ze zeker mailen en neem ik ze mee in de Masterclass.