Ik heb een geweldig experiment voor je, doe je mee? Zorg voor een rustige plek waar je ongestoord ruimte voor jezelf hebt, zodat je optimaal gebruik kunt maken van deze oefening.

Er moet een nieuwe collega op jouw werk worden aangenomen en jou wordt zonder overleg opgedragen bij het sollicitatiegesprek aanwezig te zijn. Je waardeert dat je mee mag denken, maar er bekruipt je ook een lichte paniek. Het gesprek is morgen al en je krijgt het cv van de kandidaat mee. Of je het maar even wil voorbereiden en voordat je het weet heb je ja gezegd. Vijf minuten later heb je eigenlijk al spijt, hoe krijg je dat nog voor elkaar in jouw agenda.  

Dat wordt avondwerk, waardoor je blijft piekeren of ‘t wel de juiste kandidate is. Gelukkig duurde het minder lang dan je verwacht voor je in slaap valt. Je gaat naar je werk, gaat gelijk vol gas, want je mist immers zo een uur werktijd door dat gesprek. En de rest van je agenda moet gewoon klaar vandaag, het lukt je net op tijd de kamer binnen te lopen……

En wat er dan gebeurt.

Je verstart bij de eerste blik op de sollicitante. Houd nog net je professionele masker op en hoopt dat zij ’t niet ziet. Je ademhaling wordt direct sneller je lichaam spant aan. Je ziet een exacte kopie van jou voor je in de stoel, alsof je ‘tweelingzus’ er zit. De opening van het gesprek laat je maar aan je leidinggevende over terwijl jij je vrolijke buitenkant masker opzet.

Je kent haar, je weet wie ze is!

Je ziet hoe gespannen jouw ‘tweelingzus’ is, haar schouders net te hoog opgetrokken, haar moeite om haar gezicht in een flauwe glimlach te zetten, in de ijdele hoop dat dat ook zo overkomt bij jullie. Licht vooroverleunend, sneller pratend dan handig en daardoor veel over zichzelf vertelt. Je voelt haar angst, dat ze niet goed genoeg is, dat ze twijfelt of ze wel de juiste persoon voor deze job is, zich kleiner maakt en niet voor haar waarde durft te staan. Dat ze vooral vertelt hoe hard ze kan werken, maar dat jij aan alles voelt dat die lat gelijk heel hoog gelegd wordt.

Heel eerlijk ……… zou jij jouw ‘TWEELINGZUS’ aannemen als je zo naar jezelf kijkt? Jij weet als geen ander hoe jouw werk in elkaar zit, waar jij over struikelt, waar je mee worstelt. Of zou je haar voor willen behoeden om ja te zeggen, wat zou je haar wel toe willen schreeuwen om anders te doen dan jij? 

En wat maakt dat nú bij jou los?

Wat je niet aan zag komen……

Wat met deze oefening naar boven komt, is datgene waar jij werk te verzetten hebt. Wat prachtig is, omdat jij eigenlijk het meeste weet over jou, wat je nodig hebt, wat je mist en waar je innig naar verlangt. Maar nog steeds niet hebt bereikt. Waardevolle informatie om op te schrijven, dit is goud!

Wat ik zeker weet

Is wat Einstein ooit ook zei: ‘We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt’. Een van de beste besluiten die ik ooit voor mijzelf heb genomen, is om als ik vastliep, hulp in te roepen om vooruit te komen in mijn leven. Ik ben dankbaar meerdere leermeesters en coaches in mijn leven tegen gekomen te zijn, zodat ik weer een sprong vooruit kon maken.

Dat gun ik jou ook!

Hoog tijd om mijn kennis ook door te geven aan jou. Ik weet dat je jouw eigen pad wilt lopen, maar op de momenten dat je vastloopt, helpt het enorm als iemand voor jou de problemen omzet in feiten en je weer op weg helpt. Hoe lang loop jij al zelf te ploeteren om je balans te houden? Hoe lang ben jij al bezig om jouw dromen waar te maken? En lukt je dat ook, of loop je steeds tegen dezelfde problemen op? 

En dit is precies waar mijn gratis Masterclass BRENG JE BREIN TOT RUST op inzoomt. Je wilt niet wachten totdat je compleet onderuitgegaan bent, maar zoekt naar handvatten die je vooruithelpen. Je weet al veel, maar kan ’t steeds niet pakken en echt realiseren. En niet alleen je brein, maar ook jouw energie, jouw lichaam en omgeving spelen een belangrijke rol, dat is de kracht van holistisch werken. Voel je meer dan welkom om je  in te schrijven voor dinsdag 24 augustus 2021 om 19.30 uur.