Eindelijk waren we op weg, naar de bergen waar ik al lange tijd intens naar uitkeek. Zonovergoten weer en rijdend over de B wegen door Duitsland, gaf mijn blaas aan dat het écht tijd werd voor een stop. Een vrouwending, ik weet het, maar toch. Bij een klein tankstation vroeg ik of er een mogelijkheid was om naar het toilet te gaan. Ondanks dat ik al een aantal jaar niet meer in Duitsland ben geweest, schakelde ik moeiteloos over naar het Duits spreken. Achter een nog verplicht mondmasker, straalden de ogen van de dame die me de sleutel overhandigde.  We spraken dezelfde taal.

Dat was ooit heel anders

Als kind al, vertelde ik precies hoe ik dingen waarnam. Ik wist nog niet dat ik een hele snelle denker ben, laat staan gevoelig. Dat maakte bijvoorbeeld op school dat ik hele andere dingen uit de les haalde, dan de leerkracht bedoelde. Dat ik vaak de uitleg niet begreep, omdat de woorden niet in mijn brein wilden passen. Lang dacht ik dat ik helemaal niet zo slim was, vooral niet toen ik op het middelbaar onderwijs clashte met de wiskunde leraar. Ik moest een stap terug doen, naar een andere school, waardoor ik me doodongelukkig voelde en totaal niet begrepen. Ik had het fout gedaan.

Het hele plaatje

Echt pas veel later, ontdekte ik dat ik hoog sensitief ben en een behoorlijk ontwikkelde intuïtie heb. Pas toen ontdekte ik dat ik helemaal niet dom ben of het altijd fout had, maar simpelweg anders reageer en kijk dan de mensen in mijn omgeving. Nog veel later benoemde iemand dat ik zo op haar dochter leek, die hoogbegaafd was. Ik kon dat in eerste instantie mijn mond niet uitkrijgen. Maar begon te lezen over meer dan intelligent zijnen herkende zoveel kenmerken, dat ik soms met de tranen in mijn ogen zat. 

Wat zou het fijn geweest zijn, als iemand het hele plaatje bij mij had gezien, mijn taal en woorden hadden begrepen. Had gezien dat ik andere leerstrategieën nodig had, leren hóé je huiswerk moet maken. Het had me jaren van worstelen bespaard, het is de vruchtbare bodem waarom ik holistisch werken zó belangrijk vind.

Van valkuil naar krachtbron

Ik ben mijn hele leven op zoek geweest naar hóé dan wel, deed talloze trainingen, opleidingen en ben nog steeds bezig mezelf verder te ontwikkelen. En ontmoette steeds meer gelijkgestemde mensen, dankbaar voor herkenning en steeds meer inzichten krijgen. Ik was niet gek, maar neem op een heel andere manier waar dan de gemiddelde aarde bewoner. Het maakte mijn beeld helder en zorgde ervoor dat ik mijn strategie in taal anders in ging zetten. En mijn eigen methode en werkwijze ontwikkelde vanuit alles dat ik mocht leren, zodat ik anderen veel sneller de hordes kan laten zien en ze leren hoe ze die kunnen overwinnen.

Zichtbare taal

Hoewel ik al enige tijd meer zichtbaar ben op Social Media en in mijn Masterclass, is ook dat een horde geweest die ik moest nemen. Omdat ik met mijn taal en mijn verhaal, de ander kan laten weten dat als je vastloopt in piekeren, je nooit goed genoeg voelen en alsmaar je grenzen verleggen, er wel degelijk groei mogelijk is. Dus is zichtbaar zijn belangrijk om jou te bereiken, jouw verhaal en taal omzetten in feiten en zorgen dat je een volgende stap kan nemen. Misschien loop jij al veel te lang met verhalen, die je niet aan anderen vertelt, omdat dat niet kan of omdat je je niet begrepen voelt. 

Als jij daar meer over wil weten en jezelf herkent in dit verhaal en deze mail vandaag al hebt geopend, vanavond dinsdag 24 augustus 2021 om 19.30 uur geef ik precies hierover mijn gratis Masterclass BRENG JE BREIN TOT RUST. Helderheid krijgen in jouw taal, wat je jezelf vertelt en hoe je daar uit kan komen. Ik spreek jouw taal en help je graag verder vooruit. Voel je meer dan welkom om in te schrijven. Mocht je de mail later openen, er komt een nieuw moment op dinsdag 14 september 2021 om 19.30 uur, je kan daarvoor deze link gebruiken. Ik begroet je graag 💚🍀