Vanuit mijn werkkamer zie ik de zon doorkomen en ik besluit in een seconde dat ik deze middag verder in ons tuinkantoor ga werken. Eenmaal buiten focus ik me bewust op mijn zintuigen en doe mijn ademhalingsoefening. Het is onmiskenbaar, de geur in de lucht vertelt me dat de zomer voorbij is. Ik zie al afgevallen blad liggen en sluit daarna mijn ogen. Om zo bewust de zonnestralen binnen te laten komen in warmte en energie, voordat ik mijn laptop op schoot neem om verder te werken. Ik geniet van iedere seconde buiten, de vrijheid om die keus te maken. En weet, er hangt verandering in de lucht.

Wat we ons vaak niet realiseren

Is dat in een seconde je plannen en voornemens van de tafel geveegd kunnen worden. Vorige week maakte ik een ongelukkige val, waardoor ik geen andere keus heb om rust te pakken, benen omhoog. En een paar seconden gebeurd.

Ik scheurde 12 jaar geleden mijn achillespees af, ook in een split second. Dan moet je wel schakelen, je hebt geen keuze. Een langdurig verblijf op de bank, tentamens die waren ingepland, het was geen feest zeg maar. Tóch behaalde ik, weliswaar met de nodige tranen, mijn tentamens en kon ik uiteindelijk weer aan het werk in mijn praktijk. Sinds die tijd weet ik, no matter what, ik kan obstakels overwinnen!

Welk resultaat me dat opleverde

Alles wat wij in dit leven meemaken, zit en blijft in ons brein zitten. Een megabibliotheek aan ervaringen, positief of negatief. Dat kan een enorme handrem zijn, als je brein getriggerd wordt door negatieve ervaringen, maar dus ook met positieve ervaringen. Dat kan je dwarszitten, of je juist helpen!

Dus kon ik de afgelopen dagen winst halen uit wat ik 12 jaar geleden heb geleerd. Drama helpt me niet, wat kan ik doen om wél zoveel mogelijk te realiseren van wat ik had gepland? Wat is nu gewoon niet mogelijk en dus besluiten wat ik niet ga doen en direct opnieuw inplannen? En, wat kan ik met de extra tijd doen die ik nu heb? En moet ik die invullen, of mag ik terugschakelen?

Die verandering in het seizoen

Ik herlees mijn aantekeningen over de 5 Elementen, waarin staat dat terugschakelen juist nu belangrijk is. En voor je denkt, hè? Na de zomervakantie hebben we de neiging om direct te ‘gaan knallen’, schoolseizoenen starten, nieuw begin dus gaan!

De natuur vertelt iets anders, verandering zit in de lucht en dat betekent simpelweg dat de dagen korter worden, de energie lager wordt en het tijd wordt om te gaan besluiten waar je werkelijk je energie in wil stoppen.

Niet alles willen doen, maar kiezen wat jou na aan het hart ligt. Wat voor jou al langer ontzettend belangrijk is, maar waar je in het heden maar nauwelijks aan toe komt. Omdat er altijd wel iets anders is, wat je aandacht vraagt. En jij maar niet toekomt aan jou!

Voor jezelf kiezen

Dat vraagt lef, besluiten nemen en een flinke dosis zelfliefde. Ik zie ongelofelijk veel mensen die zich dat zo ontzettend vaak voornemen, maar dat ze gefrustreerd raken wanneer dat niet lukt. Het vraagt veel om gedrag te veranderen, maar niets is onmogelijk. Het vraagt alleen wel tijd en energie, daar moet je voor willen kiezen.

In mijn Masterclass BRENG JE BREIN TOT RUST zit altijd een flinke dosis informatie die je juist in deze tijd kan helpen om de bakens te verzetten. Je bent meer dan welkom om je in te schrijven voor dinsdagavond 14 september om 19.30 uur

Het helpt je helderheid te krijgen in waar jij vastloopt en ik ga je ook vertellen wat daarin stappen zijn die jij kan nemen. Ik zou het super vinden als je meedoet en je dan te mogen begroeten. 

Ga ik nog even terugschakelen, vandaag is het werk gedaan. Ik ga de zonnestralen meepakken in de tuin!