Om maar met de deur in huis te vallen, als je deze mail vandaag op dinsdag al opent, dan zou je met liefde nog aan kunnen sluiten bij mijn Masterclass BRENG JE BREIN TOT RUST. Gegarandeerd veel informatie over het brein! Waarom je zo makkelijk altijd maar ‘aan’ staat en niet tot rust komt. Steeds harder gaat rennen om alles wat jij van jezelf moet voor elkaar te krijgen. En niet alleen maar informatie, we gaan de diepte in en ik geef je tips. Je bent meer dan welkom om je in te schrijven voor dinsdagavond 14 september om 19.30 uur.

Waarom ik het zo graag over liefde wil hebben is niet omdat ik een carrière switch overweeg om romanschrijfster te worden. Of dat we het gaan hebben over relatieproblemen waar je tegenaan loopt. Ik kom alleen steeds meer, dat onderwerp en thema liefde tegen. In boeken die ik lees, soms al heel lang op de plank had staan, als thema bij mijn klanten. Ik kan er niet meer omheen zodat ik er wel over moét schrijven.

Brein-technisch en dus holistisch omschreven zijn wij als mensen gebouwd om liefde, nabijheid, koestering en waardering te ervaren. Die dragen in mijn beleving dan weer heel erg bij aan een gevoel van veiligheid en geborgenheid. We snakken er als mensen naar en als we dat op een of andere manier in ons leven te kort zijn gekomen, kan je daar diepgaande patronen of automatisch gedrag op ontwikkelen, die je helemaal niet dienen in het hier en nu. Mijn observatie is dat veel mensen die liefde onbewust vooral buiten zichzelf lijken te zoeken.

Die hoge lat die mensen zichzelf op lijken te leggen, komt vaak voort uit het verlangen naar waardering en liefde. Als iemand anders je op je werk waardering geeft, groei je meters en voelt het als positieve zingeving. Als die waardering mist, voel je je al snel niet serieus genomen en dat voelt als afwijzing. Je raakt steeds sneller overprikkeld, waardoor je steeds harder gaat rennen, vooral voor anderen.

Wat het ondergeschoven kindje is, is de liefde voor YOU©. Ja, ik schrijf niet jou maar bewust YOU©! Het blijft maar oplichten in mijn werk, we hebben niet geleerd om van onszelf te houden. Met al onze mooie kanten, maar ook onze schaduwrijke kanten. Je bent een uniek wezen, er is er maar één zoals jij! We zijn er niet mee groot geworden, doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

Liefde is een onderwerp wat je in de GGZ vaak niet tegenkomt. De basis van wat wij zo nodig hebben, is vaak geen onderdeel van een protocollaire behandeling. Dat is nergens lelijk bedoeld of om te trappen, omdat ik daar niet in geloof. Ik geloof wél in holistisch werken, kijken naar YOU© als geheel. Je basis verbinden met hier en nu in alle aspecten van jou als mens.

Veel mensen denken nog in diagnoses maar dat is niet wat jij bent! Soms is je klacht diepgaand en te verklaren vanuit dat classificatiesysteem, natuurlijk heb je dan altijd goede behandeling nodig! En die kan ik je ook zeker bieden. 

Maar een grote groep mensen, voldoet gelukkig niet aan al die hokjes, maar kunnen die voldoening en zingeving in hun leven maar moeilijk pakken. Veel van mijn klanten zijn hoogsensitief, best wel slim. Ze vinden vaak dat ze met alles wat ze al gelezen en geleerd hebben, het toch wel zelf op moeten kunnen lossen.

En lieve YOU©, dat is niet eerlijk naar jezelf en ook niet helemaal waar, dat is het verhaal dat je jezelf vertelt. We hebben allemaal een blinde vlek, hebben nabijheid nodig van een anders mens die zegt, kom maar, ik loop wel een eindje met je op.

Vanuit die gedachte krijgt YOU© 2.0 steeds meer vorm, omdat ik Heilig geloof dat alle aspecten van jou belangrijk zijn. Copyright omdat je uniek bent, YOU© 💖 Vertrekken vanuit wie en wat jij bent en waar we op alle fronten kleine stappen maken. Als deze mail je raakt, dan heb je mogelijk werk te verzetten op het pad van liefde en zelfwaardering, waardoor je zo overbelast geraakt bent. Weet dat ik als jij dat wil, graag een eind met je optrek om die nieuwe versie van YOU© 💖 te ontdekken, door juist je oude gedrag onder de loep te nemen en gaan werken aan wat jou wél dient!

Je mag me altijd mailen als je hierover met mij in gesprek wil gaan, of als je liever wilt, toch die Masterclass BRENG JE BREIN TOT RUST meekijken. Voel je welkom, ik deel graag met je!