Afgelopen dinsdag was er weer dé persconferentie. En voor je denkt, nee Monique, gaan we het daar nou over hebben? Nee, dus je kan gerust verder lezen. Die avond gaf ik mijn Masterclass BRENG JE BREIN TOT RUST, dus ik was daar met vol met mijn aandacht aanwezig. En omdat ik al sinds 16 maart vorig jaar een media dieet volg, zat naar een journaal kijken niet meer in mijn ritme.

Het was een bewuste keuze om géén uitspraken te doen op Social media over voor of tegen, complottheorie of niet. Dat doe ik vanuit liefde, maar bovenal respect voor de unieke mening van ieder mens. Maar ik vind wel wat van de ‘verdeel en heers’ die ik om mij heen en in de wereld zie ontstaan. En daar wil ik wel mijn stem over laten horen.

Verdeel en heers vertelt je dat we afgescheiden zijn van elkaar. Dat de een beter is dan de ander en ik zie dat mensen elkaar overschreeuwen op Social media. Het zet mensen recht tegenover elkaar, met angst als de grote aanjager en die zo alleen maar groter wordt. Tijdens het schrijven komen als vanzelf beelden van de loopgraven uit WO I naar voren. Jarenlang vechten, elkaar naar het leven staan met vreselijke wapens, om uiteindelijk weer vrede te sluiten. De geschiedenis lijkt zich telkens te herhalen, wat verdrietig is dat eigenlijk. En dat terwijl we allemaal deel uitmaken van het grote geheel.

Wat heel hard 💚 nodig is, is dat wij ons brein blijven gebruiken om zelf na te denken en vooral ook om te voelen wat al die negativiteit met je doet. Ik schreef vorige week over Liefde, de tegenpool van angst. Daar zit als vanzelf vrede in, verbinding, nabijheid. Dat is wat we als mensen juist nu zó nodig hebben. Waar liefde is, heeft verdeel en heers veel minder grip. En die liefde start bij YOU©. Wat jij in je binnenwereld voelt, straal je uit naar jouw omgeving.

Ik ben zo benieuwd hoe het voor jou is, met al die verdeel en heers en bijbehorende negativiteit. Hoe ga jij daarmee om? Ik zou het mooi vinden als je dat met me wil delen op de mail, ik reageer altijd terug.

Wat ik je nog wil laten weten is dat ik na de Masterclass van vorige week veel nieuwe mensen mag begroeten in de praktijk, er zijn nog een paar plekken vrij om een traject op te starten. Mocht jij ook belangstelling hebben voor YOU© 2.0, vul dan het intakeformulier voor de gratis Breinstorm van een half uur in. Er is maar beperkt plek voor deze gesprekken, als ik van jou dit formulier ontvang kan ik tijd voor je inplannen. Als je een volgende keer mee wil kijken, dinsdag 5 oktober 2021 om 19.30 is de volgende Masterclass BRENG JE BREIN TOT RUST ingepland en natuurlijk mag je je via deze link al inschrijven.

Wens ik je een wondervol mooie nieuwe week toe & warme groet!