Niks fijners dan in de tuin zitten op een vrije zondag, niks te moeten en tijd hebben om aan je binnenwereld te werken. De herfst is op volle kracht en ik weet dat het tijd is om de balans op te maken. 

Dat ik dat nu al doe, heeft me al heel wat verbaasde gezichten opgeleverd, omdat de meeste mensen door het jaar heen helemaal niet stilstaan bij de afgelopen periode, laat staan wat ze de komende maanden willen doen of bereiken. De meesten beginnen in december te rennen, want 31 december en op 1 januari regent het goede voornemens.

Mijn eigen coach (die heb ik zelf nog steeds) is van de planning en evaluatie, door met haar te werken is dat terugkijken, evalueren en kijken hoe je een stap vooruit kan zetten, nog meer een tweede natuur geworden. Love It, want het maakt dat ik steeds meer mijn Hart kan gaan volgen en de overstap maken naar werken met jou om echt magisch mooie vooruitgang te boeken.

Eigenwijs als ik ben, heb ik daar al veel langer ook mijn eigen manier voor, die gaat terug tot 3000 voor Christus, dat is dus al vijfduizend jaar geleden! Het moet al veel langer bestaan, maar toen werd door de Gele Keizer veel van deze kennis opgeschreven. De mensen gingen ervan uit dat ze deel uitmaakten van een ongedeeld geheel, dat ze de Tao noemden, de basis voor alles. Heel holistisch dus, nog altijd dankbaar dat ik dat geleerd heb.

Weet je dat pas vanaf de 17e eeuw er in het westerse denken een verandering onder invloed van Descartes ontstond? Hij vergeleek het menselijk lichaam met een machine, die uit diverse onderdelen ontstond. Zo ontstond een splitsing van lichaam en geest. Als wiskundige introduceerde hij het analyseren en reduceren, wat de pijler is voor onze huidige wetenschap waaraan we veel te danken hebben. Maar letterlijk alles met gedachten oplossen of techniek, ik weet al jarenlang dat dit niet de weg is. 

Die verbinding met de natuur, Tao, ontstaan vanuit lang vervolgen tijden, is ook onderdeel van ons leven! Ik gebruik die oude kennis en kijk juist nú terug naar de Lente en de Zomer van dit jaar. Precies vanaf het moment wanneer de natuur weer in beweging komt en dat wat gezaaid is het voorgaande jaar, op gaat komen, tot wasdom komt en uiteindelijk geoogst wordt. Best handig om te kijken wat die oogst je dan heeft opgeleverd, of juist niet!

Ik lees terug, schrijf op alle lagen van mijn bestaan. Mijn verhaal van toen en nu, hoe het is met mijn energie, mijn fysieke lichaam, mijn omgeving. En zie tijdens dat balans op maken hoe die stappen precies de basis zijn geworden voor YOU© 2.0. Door die stiltetijd te nemen om de balans op te maken, zie ik precies waar ik aan mag werken in de komende maanden om het nog waardevoller te gaan maken.

Mocht je meer willen weten over dit programma, mag je natuurlijk mailen.

Over mijn vraag vorige week: Ik kreeg een paar gave reacties van jullie om podcasts te gaan maken, hartelijk dank daarvoor! Tijdens het opmaken van de balans neem ik dat dus mee als project om op te starten. En om te delen: Hierbij de link van de podcast van het CNV over Werkgeluk, waar ik gastspreker was.

Om alvast in je agenda te zetten:

De volgende Masterclass is op dinsdag 2 november 2021 om 19.30 uur

Nieuw is de Masterclass overdag op dinsdag 16 november 2021 om 10.00 uur Je kan al inschrijven met deze link