Tijdens het lezen kom ik dit tegen: ‘Ben jij wel goed genoeg?’. Ik voel een warmte shot naar mijn hoofd omhoogschieten en merk dat mijn lichaam feilloos registreert dat deze opmerking resoneert. Omdat ik op mijn lichaam vertrouw als raadgever, neem ik het besluit om stil te zijn en te luisteren wat het me te zeggen heeft.

Wat in je brein zit, dus alles wat je meemaakt in dit leven, zit en blijft in je brein. Bewust of onbewust. En alles wat in je brein zit, zit ook in je lichaam. Hoe mooi is het dat ons lichaam ons laat weten dat je aandacht nodig is! Nou weet ik niet hoe het in jouw leven gaat, maar daar heb je niet altijd tijd en ruimte om bij stil te staan. Vaak zijn we ons er niet eens van bewust van.

Als we de signalen van ons lichaam langere tijd negeren, gaat het wat harder roepen, nog harder en als we er onbewust of bewust voor kiezen om niet te luisteren, liggen chronische klachten op de loer. Vaak is dat een glijbaan, iedere keer lever je energie in, doe je niet waar je écht van ‘aan’ gaat of zorg je meer voor anderen dan voor jezelf. De laatste die door heeft, dat je écht niet meer kan, ben je vaak zelf. En heel vaak, ligt daaronder dat het eigenlijk niet goed genoeg is.

Daar lig je dan, overprikkeld en vermoeid. De weg naar herstel lijkt lang, het voelt nog steeds niet alsof je nu wel weer meer kan. En gek genoeg, dat ligt dus niet helemaal alleen aan jou! De sleutelrol hier is voor jouw eigen brein.

Mensen vragen me weleens ‘Monique, waarom nou steeds dat brein!’ Van alles wat ik geleerd heb, van de Traditioneel Chinese Geneeswijze, mijn Energieopleidingen, de (neuro)psychologie maakte voor mij één ding helder: Het brein bepaalt. Ik noem ‘m weleens de grote verkeersregelaar in je lichaam, ben ik veilig of niet. Mijn Heilig Vuur zit er voor een groot gedeelte in om mensen bewust te maken van de werking van het brein bij trauma, bij pijn en bij stress. Als je je daarin meer helderheid krijgt, zie je ook dat helen altijd van binnen naar buiten plaatsvindt. Dat praten of nog een zelfhulpboek het probleem niet oplossen, terwijl je daar zo hard naar op zoek bent! 

Daarom geef ik met liefde iedere maand mijn Masterclass, hieronder vind je de volgende data en met deze link kan je gelijk inschrijven als je dat wil. Omdat ik er heilig in geloof dat wanneer jij meer bewustwording krijgt, je als vanzelf die stappen naar voren gaat maken. Dat je niet eerst op een wachtlijst hoeft te staan, waardoor je steeds verder vastloopt en hulp er niet is wanneer je dat zo nodig hebt. Ik gun iedereen vanuit mijn Hart dat je die oplossing bij jezelf leert te vinden, met als eerste stap bewustwording.

Die warmte flush was mijn signaal, ik nam tijd om adem te halen, naar binnen te keren en daarna te gaan schrijven. Ik stond er even bij stil, nam de tijd om te luisteren. Dat gaf direct rust in mijn brein, ik ben vandaag goed genoeg zoals ik vandaag mag zijn. Herken jij dit gevoel? Ik zou ’t mooi vinden als je dat met me zou willen delen op de mail

De volgende Masterclass is op dinsdag 2 november 2021 om 19.30 uur

Nieuw is de Masterclass overdag op dinsdag 16 november 2021 om 10.00 uur Je kan voor allebei inschrijven met deze link Ik ontmoet je graag!