Mocht je deze blog vandaag op 2 november 2021 lezen en nog niet hebben ingeschreven hebben voor mijn Masterclass vanavond: Er is nog plaats als je in wil schrijven én zo voorkom je al gelijk één belangrijke energielek, maar daarover later meer. Met deze link heb je je in een oogwenk ingeschreven en met alle fijne reacties die ik eerder kreeg, durf ik hier gerust te beweren dat het de moeite waard gaat zijn. 

Er moet me iets van het hart. De afgelopen weken stonden de kranten bol van de ellende rondom de stijgende gasprijzen en brandstofprijzen. Dat doet pijn in onze portemonnee en voor een grote groep mensen betekent het ongelofelijk veel stress. En zie ik een belangrijke link naar ons eigen leven.

Waar we ons vaak niet bewust van zijn, is dat wij zelf ook niet altijd even goed omgaan met onze eigen energie. Alles is energie, en laatst nog verzuchtte een cliënte ‘ik voel gewoon mijn energie weglekken als ik in die vergadering zit’. Ik herken dat maar al te goed vanuit het verleden, dat uitgeputte en afgematte gevoel, compleet leeg na een overleg. 

Energiemanagement is dus niet alleen maar zorgen dat de verwarming een graadje lager staat en een trui extra aantrekken. Het is vooral onze eigen energie die we vaak stoppen in dingen die ons niet dienen, waar we niet gelukkig van worden maar waar we ook maar geen grip op kunnen krijgen. We laten vaak onbewust die deur naar buiten wagenwijd openstaan, waardoor onze kostbare energie en tijd weglekt.

Net zoals je niet gelijk alle ramen dicht moet zetten en kieren dicht moet plakken om energie te besparen, is ook jouw persoonlijke energiemanagement een pad dat je mag lopen. Dat begint met het nemen van een besluit om te gaan volgen waar je je energie in stopt. Het besluit dat jij belangrijk genoeg bent om stil te staan bij jezelf en ruimte gaat nemen om te ontdekken waar jij energie van krijgt, maar vooral ook, waar die weglekt.

Schrijven is een fijne manier om daar meer inzicht in te krijgen. Wat helpt is om iedere dag tijd in te ruimen om de dag na te gaan. Vanuit de gedragswetenschap weten we dat je nieuw gedrag aanleert als je dat 90 dagen ook echt die actie neemt. Niet alleen denken, maar ook echt doen. Wat het je oplevert is een schat aan informatie over jou. 

Energielekken worden zo zichtbaar. Waar krijg je energie van? Wie of wat kost jouw energie? Door dat echt bij te gaan houden, krijg je het inzicht in waar je nog jouw energie in wilt stoppen en waar niet. Zonder oordeel kijken naar de uitkomsten helpt je om deze keuzes te maken. En net bij dat laatste ontstaat vaak de stress. Het inzicht alleen kan schuren en confronterend zijn, alles bij het oude houden lijkt vaak comfortabeler dan keuzes maken. En waar je brein een loopje met je kan nemen. 

Als je alvast één energielek op wil lossen: Meer weten over je brein is fijn! Omdat het inzicht geeft in hoe het voor iedereen met een brein werkt en waar je kan leren om meer grip te krijgen op jouw leven. Ik zie mensen soms veel te lang worstelen en doorgaan op paden, waarbij een burn-out op de loer ligt. Ik weet ook hoe lastig dat is om in je eentje op te lossen, omdat je telkens met dezelfde blinde vlek kijkt. Als deze mail je raakt, mail me gerust. Ik denk graag me je mee over jouw energiemanagement. En meer dan welkom vanavond, ook als je al een keer meekeek met mijn Masterclass. Ik verheug me erop om die vanavond weer te geven.

De agenda:

Vanavond is de Masterclass Breng je Brein tot Rust dinsdag 2 november 2021 om 19.30 uur.
Nieuw is de Masterclass Breng je Brein tot Rust overdag op dinsdag 16 november 2021 om 10.00 uur Je kan voor allebei inschrijven met deze link Ik ontmoet je graag!