Een krantenkop in een landelijk dagblad dit weekend meldde: ‘Nederlanders dachten dat ze voorgoed van maatregelen verlost waren’. Ok, open deur….roze olifant, YOU© name it, onvermijdelijk, irritant, verdrietig, soms hartverscheurend en voor veel ondernemers een klap in ’t gezicht. Het is weer zover, net nadat we dachten dat we ervan af waren. 

Zo liep ik in de supermarkt afgelopen weekend en deed mijn best om op 1,5 meter afstand te blijven, vanuit respect voor mijn medemensen. Ik raakte binnen no time geïrriteerd, voor mij een teken dat mijn brein overprikkelt raakt. Dat seintje deed me een paar keer diep, achter mijn mondkapje, adem te halen. Vanuit die positie zag ik eigenlijk angstige en vooral oudere mensen, die als het ware met oogkleppen op hun boodschappen deden. Zich niet bewust lijkend van de mensen om zich heen.

Dit is wat er nu collectief gebeurt, we moeten weer terug naar af en ons brein vindt dat een verlieservaring. Heeft het een bloedhekel aan en je ego tettert vaak hard in je brein met allerlei gedachten, waardoor je flink onrust toe kan nemen. Het brein wil terug wat het had, ook al is er een reële dreiging van een virus. Waarmee ik nog steeds op geen enkele manier hier de discussie wil voeren over de maatregelen, het virus. Wat ik daarvan vind, is helemaal niet belangrijk. Ik kies ervoor om te focussen op wat ik kan doen voor jullie, mijn lezers, zodat je hier een tikkie meer ruimte in kan ervaren.

Je kunt het vergelijken met behandeling en dus jouw groei- en leerproces. Laten we een paniekaanval als voorbeeld nemen. En geloof me, als je die in je leven hebt gehad, wil je maar één ding: Ervan af! In behandeling werken we dan niet om die paniek weg te duwen, maar er juist naar toe te gaan. Naar de oorzaak en werken om te zorgen dat de paniekaanvallen in heftigheid en aantallen afnemen. 

Ik hou ervan om de successen in zo’n behandeling uitbundig met de betrokkene te vieren, omdat je brein daarvan smult en daar meer van wil. En verdomd als ’t niet waar is, als het lijkt alsof alles opklaart, word je toch weer overvallen door zo’n stomme paniekaanval. Mijn klanten vertellen me vaak dat ze zich dan weer helemaal terug bij af voelen. En hey, dat is niet helemaal waar!

De waarheid is dat je brein volop aan ’t leren is en nog heel goed wéét dat je ook dingen kan doen zonder die paniekaanval. Je vierde immers je succes! Groeien en ontwikkelen betekent vooral bewustwording van wat je doet, zodat je steeds sneller in staat bent om de regie terug te pakken. Je sneller van die paniekaanval af bent, omdat je brein weet wat het moet doen. Groeien is dus sneller regie kunnen pakken door je bewustwording.

Zo werkt het nu ook in alles wat niet meer mag en alle emoties die dat oplevert. Ik kies ervoor om even terug te kijken in wat me de vorige periodes hielp. En doe daar meer van. Wat ik voor anderen kan betekenen, nu de druk weer oploopt. Dus juist nu de frequentie van mijn Masterclass opvoeren, als je dit op dinsdag 16 november 10.00 uur leest, kan je nog aansluiten bij de Masterclass deze week. Je mag deze mail delen als je iemand weet die een extra steun kan gebruiken, laten we kijken waar we elkaar kunnen steunen en saamhorigheid kunnen bevorderen. Want heel eerlijk, die saamhorigheid mis ik enorm. We zijn er nog even niet vanaf…..

Als je merkt dat je vastloopt, zoek dan steun in je omgeving en als je er zelf niet uitkomt, mail dan om te kijken of er in mijn agenda nog ruimte is voor een Breinstorm. In deze pittige tijden kijk ik oprecht waar ik meer ruimte voor jullie kan maken, binnen wat mogelijk is.

Natuurlijk wens ik je een wondervol mooie week toe, maar vooral: Blijf veilig en gezond! En als je toch ziek geworden bent, veel goeds voor jou en jouw herstel 💚

De agenda voor de komende weken:

💚 Nieuw is de Masterclass Breng je Brein tot Rust overdag op dinsdag 16 november 2021 om 10.00 uur.

💚 Dinsdagavond 7 december is dezelfde Masterclass er ook weer, dan om 19.30 uur Je kan voor allebei inschrijven met deze link. Meer dan welkom in deze barre tijden voor het brein.

💚 Als je vastloopt en er zelf of in je omgeving niet uitkomt, trek aan de bel en mail me.