Storm Corrie raast langs mijn ramen terwijl ik dit schrijf. Ik vond die naam té grappig, omdat ik in het kader van ‘nieuwe verhalen schrijven in mijn brein’, dat sh*&^%^t  virus heb omgedoopt tot tante Corrie. En wens dat storm Corrie zoveel mogelijk tante Corrie wegblaast…mijn humor om ’t moreel hoog te houden na bijna 2 jaar begrenzing.

In de afgelopen maand was het nog de tijd van de winterslaap. Nou weet ik niet hoe het jou vergaan is, maar dat gevoel had ik bepaald niet. Ik verbaas me altijd weer dat grote veranderingen kennelijk verbonden moeten zijn met 1 januari, of dat we ‘gaan knallen, want grote jaardoelen gesteld’. Dat veroorzaakt mega stress in je lijf! Want ja, het is echt de bedoeling om het in die decembermaand en januari rustig aan te doen. Naar binnen te keren en je af te sluiten voor de prikkels van buitenaf. So far, so good met alles wat er al in die eerste weken al gebeurde, met een vuurkracht op social media van heb ik jou daar. Dat valt dus niet mee, dat afsluiten voor wat in de buitenwereld leeft.

De vijf elementenleer vanuit de Traditioneel Chinese Geneeswijzen is er helder over, winterslaap is nuttig én noodzakelijk! Dus heb ik de afgelopen week nadrukkelijk extra ruimte gemaakt om tot rust te komen. 

Wijsheid is leven met de seizoenen, waar goed en fout niet bestaat, wél variaties. Mocht je onverhoopt toch veel te snel van start gegaan zijn, met de lat alvast mega hoog, dan is er nog niks verloren. Kijk alsnog waar je kan remmen.

Wat ik graag met je deel:

  • Haal adem, écht, haal adem. Is het je ooit opgevallen dat wanneer je diep uitademt, het net daarna rustig en stil is in je lichaam en je hoofd? 
  • De natuur is nog in winterslaap! Als jij nu gaat rennen, ga je tegen natuurwetten in, waardoor je kostbare energie weglekt.
  • Ik ben nog geen krokussen tegengekomen, die hun kopje al boven de grond hebben gestoken. Waarom moet jij dan nu al knallen en rennen?
  • Oprecht waar, ik zie al meer dan 21 jaar in mijn praktijk dat de meeste mensen burn-out gaan in februari, omdat ze die winterperiode te weinig rust (konden) nemen.
  • Je kan écht iedere dag een nieuw besluit nemen, je doelen bijstellen als je merkt dat dat je hoofd overvol is en je niet meer tot rust kan komen. 

Doe dus niet als Corrie, doorrazen met windkracht 8! Schakel een tandje terug en oefen met gemoedsrust en kalmte. Wanneer je voldoende rust neemt, kan je beter naar jezelf luisteren, zodat je veel beter herkent wat goed en juist voor jou is. Het geeft je ruimte om, vooral zonder zelfoordeel, nog meer van jezelf te ontdekken, wat je dient en vooral ook, wat niet.

Ik hoop natuurlijk dat je vooruit kan met de tips hierboven, maar weet dat wanneer je vastloopt, juist deze periode een worsteling kan zijn. Tijdig hulp inschakelen kan voorkomen dat je helemaal onderuitgaat. Als je dit herkent, mail me dan, zodat ik met je mee kan denken. Je mag ook zeker aansluiten in de Masterclass, dat is sowieso een no brainer als je meer wilt weten over remmen en rust.

Agenda voor de komende periode:

De volgende Masterclass Breng je Brein tot Rust is op dinsdagavond 8 februari 2022 om 19.30 uur ingepland, meer dan welkom om erbij te zijn! Inschrijven kan met deze link

Warme groet, wees lief voor jou 💚
Monique