Ik was zo blij als een kind zondag, want ik zag tijdens een heerlijke wandeling éindelijk krokussen. Voor mij het begin van de lente, als ik die gespot heb, krijg ik gelijk de kriebels om van alles te willen doen! Inmiddels weet ik dat alles tegelijk aanpakken, helemaal niet werkt!

Het was oprecht de bedoeling in die winterperiode, om je rust te nemen en stil te staan waar jij bent aanbeland in je leven. Wat ging goed, waar liep je tegenaan, wat zijn jouw dromen? De realiteit is dat veel mensen daar de afgelopen maanden door allerlei omstandigheden, helemaal niet aan toegekomen zijn. Laat staan dat ze voldoende rust konden ervaren. Nu het eindelijk lente is, zie ik om me heen gebeuren, wat ik al jaren weet.

Je staat te trappelen, vol nieuwe plannen maar je mist de energie. Ik kan er een boek over vol schrijven, hoe vaak me dat in de lente is overkomen. Totdat ik doorkreeg dat gaan knallen en alles tegelijk aanpakken, tegen de natuur in werken is!  Zaterdag en zondag scheen volop de zon, toch was het zaterdag nog flink koud. Zondag daarentegen, was een rondje bos mét winterjas en muts op, toch écht een tikkie te warm aangekleed. Er zitten dus nog grote verschillen in deze dagen en daarom is een eigen passende strategie om optimaal van de lente energie gebruik te maken een verstandige keuze.

Voor het lichaam is deze periode de meest lastige tijd. In de winter ging de energie naar het laagste punt toe, nu stijgt de energie weer omhoog én naar buiten. Vergelijk het met een auto die lang heeft stilgestaan en die je weer op wilt starten. De startmotor heeft er even moeite mee, voor die weer aanslaat en de auto kan gaan lopen. Tegelijkertijd moet het hele systeem weer op gang komen, motorolie en koelvloeistoffen stonden ook stil, zijn koud en gelijk vol gas wegrijden, is voor die auto niet zo jofel. Waar we dat voor een auto best wel logisch vinden, trekken we niet zo snel de vergelijking naar ons lichaam. Want nee, ook voor jouw lijf is dat geen goed idee!

In je strategie voor de komende maanden is het goed om je te bedenken dat alle mooie plannen die je hebt, niet in één keer gerealiseerd kunnen worden. Die krokusbollen zijn in de herfst geplant, net als veel gewassen op het land. De hele winter hebben ze onder de grond gezeten, om nu met groeikracht het koppie boven de grond te steken. De rest moet nog komen, die krokus is de eerste in de rij van alles wat gaat ontluiken in de lente. Stap voor stap, gelijk de lat mega hoog leggen werkt dus niet. In mijn jarenlange praktijkervaring weet ik verdrietig genoeg dat dit juist de periode is waarin mensen burn-out gaan. Omdat ze de energie missen om hun dromen waar te gaan maken. Terwijl ze daar zo enorm naar verlangen.

Wat helpt bij een passende strategie voor jou, zijn kleine stappen:

  • Sta eens stil bij je gedachten en dromen van de afgelopen maanden, wat voelt goed om aan te gaan werken? Wat mag zich van binnenuit jou gaan ontvouwen? Ofwel, waar droom je écht van? Voor jezelf een logboek of dagboek schrijven is heel helpend om je dromen vorm te geven.
  • Mag jouw doel een langere tijd nodig hebben om gerealiseerd te worden? In welke gedeelten is jouw doel onder te verdelen?
  • Welke omstandigheden zijn nodig om jouw doel met plezier te kunnen realiseren? Wat mag je nog opruimen of loslaten voor je met focus daaraan kan gaan werken?
  • Tijd is kostbaar en vliegt voorbij voor je er erg in hebt, maak iedere dag een kwartiertje tijd om aan je dromen en doelen te werken.
  • Oh zo belangrijk: Richt je aandacht op wat goed gaat en geniet daarvan, je brein smult hiervan en zal er nog veel meer van willen. Zo kom je direct in een positievere flow!

Ook hier ontwikkelen zich nieuwe plannen, die ik al jarenlang in mijn hoofd heb zitten. Het heeft nog geen vorm, maar de zaadjes zijn al lang geleden geplant. Door er al over te schrijven, komt het als een krokus alvast boven de grond. Ook voor mij dus werk aan de winkel om die doelen te gaan realiseren. In kleine stappen, één ding te gelijk. Maar daarover volgende week meer 😊

Mijn tips voor jou zijn een zachte start van nieuwe dromen en doelen, gestaag groeiend naar mooie uitkomsten. Mocht je onverhoopt vastlopen, maar niet onderuit willen gaan, laat me dat dan weten via de mail. Soms is 1 inzicht of tip voldoende om je weer in het groeiproces te krijgen, ik kijk met liefde met je mee. 

Agenda voor de komende periode:

De volgende Masterclass Breng je Brein tot Rust is op dinsdagavond 8 maart 2022 om 19.30 uur ingepland, meer dan welkom om erbij te zijn! Inschrijven kan met deze link