Vorige week schreef ik vanuit mijn Hart een post op LinkedIn, die inmiddels bijna 8.000 keer is gelezen. Ik kreeg veel reacties, waarbij er één was die me diep ontroerde:  ‘Ik kwam bij je profiel uit doordat je jezelf uitsprak over je zichtbaar maken binnen LinkedIn, wat dit heeft gedaan en gebracht. Ik vind het mooi geschreven. Daarna zag ik in je aanhef, holistisch, hoogsensitief, in combinatie met GZ-psycholoog, een bijzondere, waardevolle combinatie die ik nog niet veel tegengekomen ben. Mooi!’ 

Allerlei emoties gingen razendsnel door mij heen toen ik dit las. Het voelde als een enorme aanmoediging van het Universum. Dat waar ik al die jaren naar toe gegroeid ben, keihard voor heb gewerkt en wat zich nu mag ontvouwen. Ik denk aan wat de I Tjing over de lente zegt, welke zaadjes ontkiemen en welke wil je koesteren en laten groeien. Ze staan nu recht voor mijn neus en ik ben zó dankbaar voor alles wat ik ontvang.

Het brein neemt in mijn holistische visie een belangrijke rol in. Velen vinden die ingang bijzonder, voor mij is het zo logisch als wat. Het brein is ons grote besturingssysteem wat ons in staat stelt om oneindige mogelijkheden te verkennen. Tegelijkertijd is het onze grootste handrem, omdat het jou wil beschermen tegen alles wat pijn kan doen. In zijn snelle pogingen om je daarvoor te behoeden, blokkeert het je oneindige mogelijkheden. Oude wonden uit het verleden verworden tot neurale paden in je brein, waardoor jij telkens opnieuw blokkeert. Zoals bij mij op zichtbaarheid.

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg is een zin die in mijn brein gebeiteld staat. De tijdsgeest van vroeger, wie kent ‘m niet. In combinatie met een hoge sensitiviteit, was ik als kind altijd al snel overprikkeld. Dat had toen geen naam, maar ik heb van jongs af aan kennelijk geleerd om me klein te maken. Mensen te pleasen, omdat ik daardoor gedoe kon voorkomen. Dat is een rode draad geworden in mijn leven, waardoor ik altijd harder voor een ander rende, dan voor mijzelf.

Ik hou van schrijven, vooral ook van delen en daarom schrijf ik wekelijks mijn blog en mail aan jullie. Toch blokkeerde ik om op LinkedIn zichtbaar te worden. Ik neem je mee in wat er gebeurde: Iemand in mijn netwerk postte een bericht dat spiritualiteit in de GGZ wordt onderzocht, enthousiast en blij reageerde ik daarop. Serieus om kwart voor 11 zaterdagavond vond een mannelijke zorg collega het nodig om daarbij een bericht te plaatsen waarbij hij mij compleet affakkelde. Hij had kennelijk mijn websitepagina bekeken en sabelde me neer met woorden als ‘jouw ego is megagroot’ en ‘zoveel marketing in een site heb ik nog nooit gelezen’. 

Hoogsensitief zijn heeft zo zijn nadelen, want ik zag dat bericht voorbijschieten in een automatische melding op mijn iPad toen ik die avond nog iets opzocht. Zag ’t in één oogopslag en was in shock over zoveel lelijkheid. Ik sliep niet die nacht, ging ’t vervolgens nog op alle mogelijke facetten diepgaand overdenken, want misschien had hij een punt. En ik? Ik stopte met mijn enthousiaste LinkedIn posts, wat ja, als je je kop boven het maaiveld uitsteekt…….En weer maakte ik me klein, ach, wie zat er nou op mij te wachten?

Ik ben dol op Harry Potter en vind zijn onzichtbaarheidsmantel een briljante uitvinding. Ik dook er maar weer onder, laat ook maar. Totdat het ging schuren vorige week, hoe kan ik nou mensen inspireren en mijn kennis en weten delen, als de handrem erop staat! Dat wat ik zo graag aan jullie wil overbrengen? Dus schreef ik die post, vanuit mijn Hart. Bijna 8.000 mensen lazen het, ik vind het een wonder 🙏🙏🙏 

Die onzichtbaarheidsmantel is dus vanaf nu af, hij mag de kast in. Ja ik ben GZ-psycholoog, ja ik werk holistisch! En ja, ik ben spiritueel, maar vooral ook met twee voeten op aarde. Met mijn scherpe intuïtie mocht ik al zoveel mensen ondersteunen, in verbinding met de wetenschap en alles wat ik mocht leren. Holistisch werken is voor mij werken voor het Grote Geheel, dat mag ik delen met jullie. 

Ik deel dus morgenavond in mijn Masterclass alles wat ik weet over het brein, je klein houden en blokkeren. Altijd met input van jullie, ik ontving al een aantal mooie vragen. En ja, ik heb een praktijk, maar weet dat die niet kan bestaan als ik niet deel en dus zichtbaar ben. Dus ben jij, als je dit leest vanavond dinsdagavond 1 maart 2022 om 19.30 uur meer dan welkom om bij deze Masterclass te zijn! Inschrijven kan met deze link

Ik ben oprecht benieuwd of jij die onzichtbaarheidsmantel herkent. Waar maak jij je nog klein? Ik zou het fijn vinden als je dat met me zou willen delen via de mail.

Ps die lelijke post op LinkedIn? Ik heb ‘m verwijderd, ook dat is voor jouw eigen waarde gaan staan!