De zon schijnt door het raam in mijn praktijk, terwijl ik met een vrouw in stilte en opperste concentratie mag werken aan haar trauma. Het had geen woorden, de pijn die ze al zo lang met zich meedroeg. Ze voelde het wel in haar lichaam en daarmee zijn we deze dag aan het werk gegaan. Een tranen stromen langzaam uit haar gesloten ogen, de zon straalt er precies op. Waardoor een glinstering ontstaat, die me ontroert.

We werken in stilte, haar brein werkt op topsnelheid. Hoewel ik al duizenden sessies zo heb gewerkt, raakt de puurheid van dit proces me nog steeds. Het wonder van ons brein, dat in staat is om dingen op te ruimen die lang in het onderbewustzijn hebben gezeten. Verantwoordelijk voor het ontstaan van diepgaande patronen, die de pijn in haar bestaan en lijf hebben veroorzaakt.

Mijn fascinatie voor het brein begon al lange tijd geleden,  een logisch gevolg van mijn verlangen om trauma te doorgronden. Om mensen daarin te mogen ondersteunen, zodat ze heling kunnen krijgen op datgene wat ze al té lang in de greep houdt. Het brein holistisch bekeken, want iedere sessie weer, blijkt hoezeer dat alles wat wat in ons brein zit, ook in ons lichaam zit. Trauma, we dragen allemaal pijnlijke gebeurtenissen met ons mee.

Masterclass Breng je Brein tot Rust

Ik mocht leren van zoveel meesters, leraren, collega’s maar vooral ook van cliënten. Al die jarenlange opgebouwde kennis, ik wilde het al heel lang zoveel mogelijk mensen delen. En ik ging live met mijn Masterclass Breng je Brein tot Rust, omdat ik voelde hoe urgent het is dat mensen helderheid krijgen over hoe hun brein werkt en hoe het een megagrote handrem kan zijn, waardoor jouw levensgeluk telkens net niet is wat je zou willen. En ik weet dat daar een belangrijke sleutel voor de oplossing ligt.

Toen ik startte met mijn Masterclass vond ik dat doodeng. Tegenwoordig kan ik mijn Heilige Vuur daarvoor steeds meer voelen. Ik vind het een voorrecht om op te staan, buiten de lijnen te kleuren en die gratis Masterclass aan jullie te geven. Hoe meer mensen ik daarmee aan mag raken, hoe liever. Mag ik jou vragen om mij daarmee te helpen, door deze mail met anderen te delen die hier ook inspiratie uit kunnen halen? Dank je wel alvast daarvoor!

Langzaam opent ze haar ogen, kijkt me aan en blijft nog even stil. De huismussen in de tuin kwetteren erop los, het lijkt wel of ze ons toezingen. Ze glimlacht en zegt na enige tijd: ‘Ik weet niet hoe ik het woorden moet geven, maar ik voel RUST’. Ik blijf stil, om deze diepgaande verwerking nog even ruimte te geven. Het voelt sereen, zo in mijn praktijkkamer. We drinken onze thee en ze zegt: ‘Mijn moeder was er emotioneel niet voor mij, toch kwam er kwam ook een mooie herinnering uit mijn vroege jeugd naar boven. In onze tuin, ik zat op de schommel en zij duwde me, er stond een kersenboom in bloei. Ik heb een blije herinnering aan haar terug, daar ben ik zo dankbaar voor’. Ik blijf het een wonder vinden, dat het brein in staat is om zo diepgaand te helen en dat ik daarbij mag ondersteunen.

Als jij meer wilt leren over het Brein, of nog een keer mee wil kijken: De inschrijving voor de Masterclass Breng je Brein tot Rust is gestart voor dinsdagavond 5 april om 19.30 uur. Inschrijven kan met deze link.

Heb je vragen of zou je met mij in gesprek willen gaan over de mogelijkheid van behandeling? Ik maak er altijd ruimte voor vrij, via de mail bereik je me het makkelijkst.

Warme groet, wens je een wondervol mooie week toe 🍀🌟

Monique