Om vandaag mee te starten: Wat ontzettend fijn dat zoveel van jullie de tijd namen om mijn vragenlijst voor mijn nieuwe online training in te vullen, DANK JE WEL 🙏Ik doe mijn werk voor jullie met veel liefde en deze input: Magic, die mij helpt in dit proces.

Start nummer 2: Ik was natuurlijk letterlijk over de grens, met vakantie. Enorm van genoten, maar oh my, wat er gebeurde de afgelopen week! Alsof iemand in het Universum de schuifjes heeft opengezet, het regende aanmeldingen voor mijn praktijk. Natuurlijk iets om heel dankbaar over te zijn, maar mijn brein ging in een ‘error’, met wat daar allemaal bij kwam kijken.

Alles heeft een ritme en dat is natuurlijk met een vakantieperiode net even anders dan normaal. Terugkomen in dat ritme, dat duurt even. Je moet letterlijk weer opstarten. Misschien herken je ’t maar al te goed, een ontplofte mailbox, na de zomervakantie opstarten met nieuwe klassen. Geen kans op saaiheid als je in de zorg en het onderwijs werkt….

En als je net bent als ik,  dan wil je graag alles zo goed als mogelijk doen. Ik roep altijd dat ik hersteld perfectionist ben, maar als ik uit mijn ritme ben, ligt die valkuil altijd op de loer.

Mijn brein is niet anders dan die van alle andere mensen, dus ook mijn oude patronen komen feilloos naar voren: Hoe kan ik iedereen ook echt een plek geven in mijn agenda? Ik was even ’t overzicht kwijt, om het zachtjes uit te drukken.

Dan krijg ik het gevoel dat mijn werk nét niet af is aan het einde van de dag, maar dat kan door die error in mijn brein niet. En ga ik ’s avonds langer door met werken dan goed voor me is. Herken je dat, dat altijd maar doorgaan en harder gaan rennen?

Begin ik te denken aan extra dagen gaan werken, want de wachttijd loopt nu toch wel op. Ik wil niemand teleurstellen. Ongemerkt was ik over de grens en dus wéér mijn grenzen aan het oprekken.

Totdat ik ging ademhalen! Ik schrijf dat hier met regelmaat, maar dat is écht wat ik doe! Ademhalen als mijn brein overprikkeld raakt, omdat ik weet dat dit mijn number one oplossing is om acuut rust te voelen.

Ik zag feilloos dat ik eigenlijk niemand af wilde wijzen. En dat dit in mijn binnenwereld te maken heeft met mijn eigen angst op afwijzing. Ik moest mezelf er weer aan herinneren dat je écht eerst zelf dat zuurstofmasker op moet zetten, voor je er voor anderen kan zijn.

Direct nam ik het besluit: Ik zit voor de komende maand écht vol en mogelijk in juli ook nog. Hoe zorg ik ervoor dat iedereen zijn plek mag vinden? Wat kan ik als eerste oplossen om mijn brein tot rust te krijgen, welke keuze is nu nodig?

Wat mij altijd helpt als number two oplossing, is om mijn overzicht terug te krijgen. Ik nam 2 uur de tijd om dat te doen, heb daar inmiddels zo mijn planningstechnieken voor. De conclusie is helder, de praktijk zit voorlopig vol voor nieuwe aanmeldingen. Mijn brein bleef pruttelen en ’s avonds om kwart over 9 besloot ik om alsnog op mijn website de wachttijd tot intake naar 7 weken te gaan zetten. Ik merkte direct dat mijn brein tot rust kwam.

Natuurlijk kwam direct de uitdaging of ik deze les wel echt geleerd had en werd ik gebeld voor een best urgente en complexe casus, of ik alsjeblieft plek had. En echt, mijn Hart is er goed genoeg voor, maar ik heb zonder me schuldig te voelen, NEE gezegd. En dat vind ik echt moeilijk!

Maar inmiddels weet ik dat nee zeggen, ja zeggen is tegen mijzelf. Ja tegen iedereen die ik al mag ontmoeten in de praktijk. Ja tegen mijn eigen zuurstofmasker en ontspanning. Daardoor kan ik ja zeggen tegen de mensen die mij afgelopen week al gemaild hebben, zodat we kunnen kijken of ik voor hen van betekenis kan zijn.

En ben ik oprecht benieuwd of jij vaak genoeg nee zegt. Wat je daarin tegenhoudt en of jij daarin over jouw grens gaat. En of je daar een bewuste keuze in maakt. Zou ’t mooi vinden als je dat met me wil delen, ik lees je mail graag. En als je nu denkt, wauw kan ik dan nog wel terecht in jouw praktijk? Mail me dan alsjeblieft, als er mensen afsluiten, ontstaat weer ruimte en laat ik je dat met liefde weten.

En oh ja…last minute tip: Mijn keuze is om deze maand mijn weekenden helemaal vrij te houden, zonder verplichtingen. Zo tank ik bij, kan ik er helemaal zijn voor jullie én kan ik werken aan mijn online training 😊

Wens je een heerlijke week toe, warme groet, 🌟💚

Monique