Sinds kort staat mijn nieuwe e-book Leer je veel te hoge lat lager leggen op mijn website (je kunt het hier downloaden als je hem nog niet hebt). En oh, wat lag die lat hoog voor mij om meer zichtbaar te worden. Want zoals altijd, het moet natuurlijk perfect. Het moet er perfect uitzien, de tekst moet pakkend zijn, vooral kloppen met de schrijftraining die ik deed. Echt, zoveel excuses omdat ik eigenlijk dacht: Wie zit er nou op mij te wachten?

Mijn hele leven heb ik gedacht dat ik vooral binnen de lijntjes moest kleuren, doen hoe het hoort. In de tijdgeest waarin ik opgroeide, moest je vooral gewoon doen, want dan deed je al gek genoeg. Je hoofd vooral niet boven het maaiveld uitsteken, want je moest niet denken dat je beter was dan iemand anders. Heel eerlijk? Dat heeft me best veel gebracht, maar me ook vaak afgeremd. Ik bleek een ras-perfectionist te zijn geworden. Die alles onder controle wilde houden, vanuit angst dat het eigenlijk niet goed genoeg zou zijn. Die bleek best diepgeworteld.

Ik ga er eerlijk over zijn, ik ben tijdens mijn lagere schooltijd behoorlijk gepest. Toen ik verhuisde en op een andere school kwam, bleken de meiden allemaal op turnen te zitten. Ik niet, ik zat op korfballen. In de pauzes trokken die meiden met elkaar op, deden vooral veel handstandjes en Flick-Flack’s. Ik niet, nooit geleerd en ik had, vond ik zelf, voeten om op te staan. Zag het nut er niet van in. Maar ja, dan val je dus wel buiten de boot. Wat ik toen nog niet wist, was dat ik nogal snel overprikkeld kon raken en dan boos werd. Vooral als mijn rechtvaardigheidsgevoel geraakt werd en dat was natuurlijk leuk voor diegenen die mij pestten. Het heeft gezorgd voor een diep gevoel van er niet bij horen en altijd uitkijken of je niks fout zou doen. Je klein maken en dus, binnen de lijntjes kleuren. Wel zo veilig.

Nu weet ik al lange tijd dat ik hoog-sensitief ben, dingen anders waarneem en dat anderen dat vaak niet begrijpen. Maar toen, ik had geen idee en voelde me vaak eenzaam en onbegrepen. Nu weet ik dat je daardoor patronen kan ontwikkelen vanuit je overlevingsmechanisme in je brein én dat je dat op latere leeftijd behoorlijk dwars kan zitten.

Hoog tijd dus om te wél te gaan schrijven en mijn ruimte te nemen. Omdat ik ervan overtuigd ben dat mijn kennis waardevol kan zijn voor anderen. De combinatie van wetenschap, oosterse geneeswijzen en breinkennis in te zetten voor mensen die vastlopen in het leven. Omdat ze om wat voor reden dan ook zichzelf zo dwars kunnen zitten. Dat ze weliswaar succesvol lijken, maar nooit echt helemaal te tevreden zijn. 

De hele wereld staat op dit moment stil, komt langzaam weer in beweging. Hoe ga jij je ritme opnieuw pakken? Wil jij dat nog net zo doen als voor COVID-19? Of ben je er inmiddels helemaal klaar mee om de lat altijd mega hoog te leggen? Ik weet als geen ander hoe het voelt, maar heb het ook opgelost. En daar kan ik jou, als je dat wilt, bij ondersteunen. Je kunt je hier aanmelden voor een gratis Breinstorm 

De komende week heb ik ruimte voor 4 gratis Breinstormgesprekken. Na inschrijving ontvang je een intakeformulier met vragen, zodat we onze tijd samen zo goed mogelijk kunnen besteden. Ik zie er naar uit met je in gesprek te gaan.

Weet je nog anderen die mijn e-book wel willen lezen? Je mag het graag delen, dank je wel alvast.