Ik schrijf deze blog op de Internationale Dag van de Mentale Gezondheid, op 10 oktober. Niet geheel toevallig in de Herfstperiode, het seizoen waarin de dagen korter en bij velen de somberheid toeneemt. Dé tijd van het loslaten.

Neem daarbij de oplopende Corona cijfers, onzekerheid en angst die daarbij horen en zie de toename van mensen die vastlopen. Het is nogal dubbelop dit jaar. Je ziet het als mensen in de winkel lopen, mondkapje of niet, mensen zijn sneller overprikkeld en gejaagd. Het maakt het leren kennen van wie en wat je bent en hoe je met de huidige situatie omgaat, des te belangrijker. 

Dus voel ik juist NU de noodzaak om mijn stem te laten horen, om mijn kennis door te geven en mensen te inspireren. Voor iemand die liever achter de coulissen staat dan op het podium, best een ding. Maar het kan niet anders, ik voel het uit mijn tenen en met mijn Hart. Dus deed ik iets, wat ik een jaar geleden niet eens aan gedacht zou hebben.

Op 30 september gaf ik mijn eerste Webinar, echt, ik vond het een ding. Vol goede moed in het diepe gesprongen wat direct leermomenten opleverde. Led spotjes geven een disco effect, een leesbril die niet ontspiegeld is zorgt voor spiegels van je scherm, in plaats van spiegels met mijn ogen. Met kunst en vliegwerk een andere lamp neer gezet en gewoon van start gegaan. En het was zo’n geweldig gave ervaring, met fijne berichten en reacties! Dat ik me daar zo druk over had gemaakt.

Nou is dat bij mij in het verleden best een ding geweest. Als het niet perfect was, dan deed ik het niet. Eindeloos draaien en proberen en ondertussen mijn doelen niet bereiken. Focussen op de verkeerde dingen en ondertussen vastlopen. Dat leverde steevast een onbestemd gevoel op, dat varieerde tussen onvervuld verlangen versus schuldgevoel en mezelf bestraffend toespreken. Ik ben zo blij dat ik dat ik hersteld perfectionist ben! En dat ik gestopt ben om mijzelf klem te zetten en met een handrem te leven. 

Heel diep van binnen, maar jammer genoeg vaak onbewust weten we precies wat we willen. Wat we ook niet weten, is hoe ons eigen brein daar een belangrijke rol in speelt. Hoe we ons voelen, speelt een grote rol in ons gedrag.

En als je echt zou weten hoe groot die rol is, verandert je kijk op jou en hoe jij prachtig je eigenlijk bent. En dat is mijn Heilige Vuur geworden, bewustwording op perfectionisme, hoogsensitiviteit en vaak meer dan begaafd zijn. Wat oh zo vaak niet herkend wordt. Dat jij nu nog niet achter het stuur van je leven zit, maar achterin de bus. Misselijk te wezen, niet weten waar je heen rijdt. En daar eigenlijk meer dan klaar mee zijn!

Wil jij meer grip en zelf de chauffeur in je leven zijn? Het volgende webinar is ingepland en je bent meer dan welkom om mee toe doen. Ook als je al eerder keek, dit keer zonder spiegelende glazen 😊  Want naast het delen van mijn kennis, is er ruimte voor het stellen van vragen. Waar loop jij vast, wat is voor jou nu ingewikkeld. Het webinar is AVG proof, je kunt je vragen in alle veiligheid stellen. 

Woensdagavond 21 oktober 2020 ga ik weer om 19.30 tot 20.30 live om voor jullie een Webinar te geven. 

Je kunt je hier rechtstreeks inschrijven.

En als je vast gelopen bent en niet meer weet hoe je daar zelf uit moet komen, zoek dan iemand die je daarbij kan helpen. Mijn ervaring is dat je met dezelfde piekergedachten die je telkens hebt, je de problemen niet oplost. Je mag je hier inschrijven voor een gratis Breinstorm, dan kan ik met je meedenken en je gegarandeerd tips geven hoe je direct een verschil kan gaan maken.

Ik wens jullie veel moois en goeds toe in deze uitdagende tijd. Blijf veilig en gezond,