Vannacht ging de klok terug en tijdens mijn ochtendwandeling vandaag schoot de gedachte door me heen: Vorig jaar om deze tijd wisten we nog van niets! Wat is de wereld sinds vorig jaar de klok terug ging, veranderd! En die klok valt spijtig genoeg niet terug te draaien. 

Nu we weer meer naar binnen keren in de natuur, het sneller donker wordt én we ook gevraagd worden onze verantwoordelijkheid te nemen naar elkaar om gezond te blijven, wordt me duidelijk hoe de berichten ingrijpen op mijn energie. Dat ik steeds gevoeliger lijk te worden voor prikkels van buitenaf, juist omdat die te pas en te onpas langs komen.

Begrijp me niet verkeerd, ik neem Corona heel serieus en heb respect voor de mening van ieder mens. Maar ik merk ook dat een toename van negativiteit mij niet helpt. Mijn brein niet helpt. 

Afgelopen woensdag gaf ik weer mijn Webinar, dit keer met het thema Wil je veilig zijn, of sterk? Ik koppel dat aan de vijf stappen die ik met mijn klanten doorloop.  Veiligheid is voor ons brein noodzaak en neemt zijn taak heel serieus! Je brein is 3 x meer gericht op het behouden van veiligheid dan op geluk. Geen wonder dat we doldraaien als we ons teveel richten wat onveilig voelt. 

Ik ben een groot fan van het omdraaien van gedachten. Ik kan de klok niet terugdraaien, maar waar heb ik wel invloed op? Ik weet dat waar ik naar kijk, beïnvloedt hoe ik mij voel. Dus kijk ik 1 x per dag naar het NOS Journaal zodat ik bij blijf en laat de overige talkshows en nieuwzaken voor wat ze zijn. En kies bewust programma’s uit die ontspanning of bemoediging geven.

Gisteren zag ik zo’n parel van een programma, ik postte het al op LinkedIn en Facebook. Edith Eva Eger, Auschwitz overlever, klinisch psycholoog en schrijfster van De Keuze en Het Geschenk werd geïnterviewd door Jacobine Geel. Ik kan het jullie warm aanbevelen om terug te kijken en dat kan via deze link https://www.npostart.nl/jacobine-op-2/KN_1676723 

Zij leek geen enkele keuze te hebben, maar nam het besluit dat als ze niet kon vechten of vluchten, ze dan met de situatie om moest leren gaan. Wat vertaalde ze dat gisteren prachtig gisteren, ook over waar we nu als wereld doorheengaan met Corona. Er is geen weg terug, zegt ze, we zullen door moeten.

Kijken naar wat er wel is, wat wel kan en mogelijk is. Leren om invloed te hebben hoe wij ons voelen is voor mij één van de belangrijkste pijlers in mijn praktijk. Juist omdat we vaak onbewust doorgaan op paden die ons niet helpen. Omdat we het zo geleerd hebben, het al jaren zo doen maar niet in de gaten hebben dat ze ons inmiddels niet meer dienen. En hoe belangrijk daarin de rol van ons brein is en hoeveel winst je hiermee kan gaan maken. Juist nu!

Dus ben jij iemand die vooral veel piekert om dingen op te lossen, maar daar telkens niet in slaagt? Je nog steeds veel van jezelf eist, terwijl je lichaam achter je hoofd aansleept? Je van jezelf baalt omdat het je nog steeds niet lukt om grip op je leven te hebben en kritiek van anderen net even harder binnenkomt dan je dacht? Je voortdurend het idee hebt dat je brein op slot slaat een je overspoeld raakt en jezelf straf aanpakt omdat je ’t allemaal net niet zo voor elkaar hebt als je zou willen?

Doe jezelf een plezier en leer remmen. Leer om die hoge lat later te leggen en inzicht te krijgen waarom je telkens overloopt! 

Je bent meer dan welkom op mijn volgende Webinar, waarin ik aan de hand van een nieuw thema helderheid geef over welke 5 stappen nodig zijn om tot een blijvende oplossing van jouw problemen te komen.

Woensdagavond 11 november 2020 om 19.30 tot 20.30 live 

Je kunt je hier rechtstreeks inschrijven. Weet je anderen voor wie dit ook een eyeopener kan zijn? Zou je dit bericht aan hen door willen mailen? Dank je wel daarvoor.

Er zijn deze maand nog 2 gratis Breinstorm plekken beschikbaar in mijn agenda. Voor als je NU denkt, ik wil dit niet meer alleen doen. Je mag je hier inschrijven voor een gratis Breinstorm, dan kan ik met je meedenken en je gegarandeerd tips geven hoe je direct een verschil kan gaan maken.

Ik wens jullie veel moois en goeds toe in deze uitdagende tijd. Blijf veilig en gezond.