Afgelopen woensdag gaf ik mijn nieuwe Masterclass Breng je brein tot rust. Nog scherper ingezoomd op het brein en de bewustwording wat het voor je kan betekenen. Vijf stappen om te leren hoe je je hoofd stil krijgt als jij dat wilt. 

De avond is niet mijn meest energievolle moment is. Maar het is wel hét moment waarop de meesten van jullie ongestoord ruimte hebben om te kijken. Nog langer lock-down betekent voor velen van jullie thuiswerken, soms ook zelf onderwijs moeten geven, je gezin verzorgen, alles lijkt in deze periode door elkaar heen te gaan lopen.

Gek genoeg gebeurt er iets gaafs als ik die Masterclass ga geven. Ik stroom óver van energie op het moment dat ik de Masterclass geef. Sterker nog, na afloop stuiter ik altijd na, omdat ik er zo blij van word. Niet in het minst door de positieve feedback die ik van deelnemers mocht ontvangen. Hoe ik dat doe? Omdat ik daarvoor KIES. 

Ook al lijkt het soms niet zo te zijn, jij bent altijd de baas, als jij dat wilt! Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan en als mijn eigen brein op hol slaat in de krokodillen stand, moet ook ik terugpakken op mijn gereedschapskist met wat ik heb geleerd. Als je hoofd niet stil wil staan en je snakt naar rust, is dit wat ik direct voor mezelf doe:

  • Ik ga ademhaling, diep in en uit door mijn neus, minstens 10 x. Mijn brein reageert direct.
  • Ik weet dat een negatieve gedachte me net zoveel energie kost als een positieve gedachte, maar de uitkomst dag en nacht van elkaar verschillen. Dus schrijf ik mijn negatieve gedachten op en draai ze direct om naar positief. Zo nodig herhaal ik die zinnen telkens opnieuw, liefst hardop!
  • Muziek met natuurgeluiden helpen mij direct om rustiger te worden. Je vindt hier bijvoorbeeld mooie muziek.

Ik begrijp van de kijkers naar mijn Masterclass dat ze daar ook rust uithalen, dit is wat ze schreven:

‘Het is fijn om bij ieder Webinar, naast de nieuwe info en tips, steeds weer een stuk herhaling te krijgen’.

‘Heel interessant. Ik had al wat achtergrondinformatie over het reptielenbrein, dat maakte het wel makkelijker te volgen.’

‘Vol fijne reminders en ook nieuwe inzichten’

Ik ben dankbaar voor deze mooie woorden, die me inspireren om nog meer waarde te leveren in de volgende Masterclass.

Als jij daarbij wil zijn? De volgende Masterclass is ingepland op woensdag 10 februari om 19.30 uur en je kan hier inschrijven als je daarbij wil zijn! Dat tijdstip past de meeste mensen op dit moment het beste. Ik overweeg om het tijdstip te gaan veranderen naar 20.00 uur. Als dat jou ook beter uitkomt, wil je me daar dan over mailen? Dan kan ik zo goed mogelijk aansluiten bij jullie wensen.

En last but not least: Ik heb nog 1 gratis Breinstorm weg te geven in de maand januari 2021. Als je vastloopt met alles wat speelt en je voelt dat je daar wat mee moet doen, dan is dit een no brainer. Als je dat wilt, kan je hier inschrijven. Ik stuur je dan een intakeformulier, omdat ik me graag goed voorbereid. Mijn en jouw tijd is kostbaar en zo kan ik jou de meeste waarde bieden. 

Delen van deze mail is fijn, zo kan ik nog meer mensen bereiken om hun Brein tot rust te krijgen.