Een cliënte belt liefdevol af, ze is in aanraking geweest met iemand die positief testte op corona. Wat waardeer ik die zorgvuldigheid, zomaar vrije ruimte in mijn agenda! Het is zalig zonnig weer met een strakke blauwe lucht. Het voelde bijna als spijbelen, maar deed wat mijn onderbuik vertelde: Ga heerlijk in de zon in de tuin zitten! Uit de wind, zonnestralen in mijn gezicht, ogen gesloten en het zonlicht naar binnen laten komen. De geur in de lucht die vertelt dat de lente gearriveerd is, wat een geschenk om te genieten in het NU.

Mijn onrustige brein, dat zich natuurlijk ergens mee bezig moest houden, schoot vol met beelden en gedachten. Ik kreeg op mijn stoel in de zon, onweerstaanbaar trek in pittig eten, Indisch of Chinees eten en besloot mijn kookboek te pakken. Lezen in de zon, hoe wordt het nog beter dan dit! Het water liep me in de mond bij het zien van mooie foto’s uit mijn kookboeken vol kleur, pepers en kookgerei zoals alleen de Indische keuken die kent. En zo vind ik hervind ik met al mijn zintuigen op scherp, het enthousiasme en energie terug, ik heb zin om weer dingen te gaan doen! 

Lente kracht

Wat past dit moment mooi in de energie van NU in dit seizoen. Een paar weken geleden schreef ik al in mijn blog dat de startmotor toen nog fiks haperde, nu hebben we heerlijk zonnige dagen en komt ineens de energie op gang. Naar buiten, nieuwe plannen, je brein kan er hele dagen vol van zijn. Ik kreeg zin om Indisch of Chinees eten te gaan maken. Vers eten, zonder pakjes en zakjes, echte voeding als brandstof en dus creatie kracht.

Natuurlijk is er veel ellende in de wereld op dit moment. De I Tjing, de oeroude wijsheid van de Chinezen, geeft inzichten en waarde voor deze tijd van het jaar, maar geeft ook wijsheid waardoor je jouw invloed kan vergroten. Het is NU belangrijk om met toewijding aan je doelen te werken, maar ook om dat vanuit rust en vooral gestaag te doen. Niet al je kruit verschieten, welke kleine stappen brengen ook vooruitgang en zorgen ervoor dat jij je balans behoudt? Weet dat al jouw bijdragen, hoe klein ook, een rimpeling is die golven veroorzaakt van verandering. Laat je niet uit het veld slaan en focus je op datgene wat voor jou belangrijk is. Want jouw unieke bijdrage is onderdeel van het Grote Geheel en dus ook deze wereld. Wat een ander daar ook van vindt, het is jouw bijdrage.

In die lentezon, lezend in mijn kookboek, gaf mijn brein me een voorproefje van creatiekracht. Mijn jeugd, nasi goreng eten bij mijn Molukse vriendin met bijpassende songtekst. Wat er door mijn hoofd schoot? Ik heb ’t liedje maar opgezocht, ik moet dat gelijk weten, anders stopt mijn brein niet 😊 Het is van de De Butlers, kan ’t niet laten om ‘m hier ook op te schrijven:

Nasi Goreng, bami, saté
Neem ook nog een loempia mee
Eet je maar rond
Het is ook zo gezond

Ja, de Chinees doet veel meer met vlees.

Ik kreeg de slappe lach, genoot van de zon en het resultaat? Een opgeruimd brein, hernieuwde energie en focus en een paar dagen later een grote pan met verse Rendang. Van de lente met creatiekracht naar koken, ik ben benieuwd wat de Lente KRACHT met jou doet! Als je het met me wil delen via de mail, graag! En als de angstige gevoelens in deze tijd te veel overheersen, dan mag je me dat laten weten. Ik denk graag met je mee 💚

Warme groet, al jouw positieve stappen tellen mee! ✨🌟🙏
Monique

Wat ik met jou wil delen, zodat jij kleine stappen kan gaan zetten naar meer focus en rust: dinsdagavond 5 april 2022 om 19.30 uur staat de volgende Masterclass Breng je Brein tot Rust ingepland, inschrijven met deze link 

Het zijn uitdagende tijden, ik deel mijn kennis en weten graag met je!