YOU© dag

Wil jij ook snel helder hebben waar jij vastloopt? Gun jezelf een YOU© dag

Waarom een YOU© dag?

Je ziet het niet meer zitten. Al langer heb je onderbuikgevoelens dat het niet de goede kant opgaat in je werk en privé leven. Daarmee lijk je de grip op het leven kwijt te raken, er worden volop veranderingen ingevoerd waar jij grote twijfels bij hebt en alles om je heen lijkt te veranderen. In je werk krijg je steeds minder lol en ook thuis ben je soms niet te genieten. Je hebt al van alles geprobeerd om te ontspannen en je zelf uit te rekken om al het werk gedaan te krijgen. Je bent het meer dan zat en wilt een oplossing om de grip weer terug te krijgen. Op hoe je voldoende tijd en ruimte houdt voor je werk, maar ook voor jouw privé leven.

Merk jij ook… op hoe je omgaat met situaties op je werk, die telkens hetzelfde lijken maar waar je maar niet uitkomt. Op alles wat je leert uit trainingen en zelfhulpboeken, waar moet je nou beginnen en wie heeft gelijk? Of dat je jezelf telkens uitfoetert omdat je het maar niet voor elkaar krijgt. Op alle beloftes om de werkdruk te verminderen… de ratrace waar je middenin zit.

 

Je loopt vast in je gedachten en blijft piekeren om het op te lossen

Loop jij hier dagelijks tegenaan?

De dag moet nog moet beginnen, maar jij bent al vermoeid.

Je hoopt dat die vergadering waar je bij moet zijn, niet doorgaat.

Je hoopt dat het heel snel vakantie is, zodat je eindelijk bij kunt tanken.

Extra werk kun je niet hebben, waardoor je elke keer hoopt dat er geen collega’s ziek zijn, zodat je geen extra werk erbij hoeft te doen.

Je blijft rennen omdat je geen fouten wil maken.

Je weet alleen niet hoe…

Wat als 
na een dag werken met mij…

Je jouw dag voortaan helder en met frisse moed start.

Jouw werk door jou altijd goed genoeg voorbereid is en je in alle vrijheid kan improviseren als dat nodig is.

Het bewaken van jouw grenzen geen issue meer is, waardoor je altijd extra tijd hebt als ’t nodig is.

Je kan als je naar huis toe gaat, met een gerust hart de deur dichtdoen en het werk het werk laten.

Er aan het einde van de dag, als je thuiskomt, nog energie over is en je rust ervaart in je hoofd en je lichaam.

Zij heeft haar balans weer voor elkaar!

Door een optelsom van allerlei factoren was alles op een gegeven moment te veel voor mij. Zowel privé als op het werk bestonden er alleen nog maar moetens. De hoge eisen die ik aan me zelf stelde en de angst om het niet goed te doen braken mij op. En alles waar ik een (schijn)controle over leek te hebben leek langzaam onder mijn voeten weg te schuiven. Ik was de grip op het leven kwijt en opgebrand.

Toen Monique op mijn pad kwam, mijn verhaal aanhoorde en brainspotting voorstelde was ik hier eerst wat sceptisch over. Uiteindelijk heb ik dit aanbod met beide handen aangepakt en ben het gewoon ondergaan. En ondergaan is ook het enige wat ik hoefde te doen. In de behandelkamer waren even geen moetens, mocht ik mezelf zijn, zonder schaamte, zonder oordeel. Ik heb mogen ervaren hoe het is, zoals Monique het zei, om te onthechten van het eindresultaat. Niet druk te maken over gisteren of morgen. In het hier en nu zijn en puur ondergaan. Er zijn bijna geen woorden voor om te omschrijven wat brainspotting elke sessie weer met mij deed.

Het was een avontuur, een reis waarbij ik mij voor mijn gevoel langzaam ontpopte van een rups in een vlinder. Niet dat alle struggles van het leven weg zijn maar wel dat ik deze nu iets beter kan hanteren.

Minder druk op mezelf leggen, minder gespannen zijn onder het autorijden bijvoorbeeld, een paar nachten ineens door kunnen slapen. Het zit juist in de kleine, minuscule dingen die verandering gebracht hebben. Het gevoel meer ruimte te mogen innemen en genieten van de kleine dingen. Ik zou het iedereen gunnen om dit ook te mogen meemaken en met meer vertrouwen in het leven te staan. Het enige is dat iedereen zijn eigen proces heeft en het is juist goed om ook als hulpverlener eens aan de andere kant van de stoel te zitten. Juist om jezelf te gunnen wat je ook al je cliënten gunt. Zonder oordeel over jezelf en te leren milder voor jezelf te zijn.

Ik heb Monique hierbij mogen ervaren als een steun in de rug die mij de juiste richting wees zodat ik weer verder mijn pad kan en mag vervolgen. Het eindresultaat doet er niet toe; het gaat erom dat je vertrouwen hebt in de weg die je loopt en het proces dat je ondergaat!’

GZ-Psychologe (38 jaar)

Tijdens mijn YOU© dag bij A Touch of Balance voelde ik me erg verwend en op mijn gemak. De aanleiding voor aanmelding was om mezelf centraal te stellen. Dat doe ik minimaal een keer per jaar als een soort van APK (net zoals dat je naar de tandarts gaat).  Ik sta open voor allerlei benaderingen en nieuwe ervaringen.

Monique haar respectvolle benadering werkte zeer inspirerend. Haar werkwijze Brainspotting vond ik een ware nieuwe ervaring: allerlei lichtflitsen schoten voor bij en vervolgens was er rust.

Dus ik gun iedereen deze mooie ervaring en bij Monique ben je in goede handen.

MT-lid in het hoger onderwijs (47 jaar)

Iedere zorgprofessional die  z’n zorgtaken serieus neemt ervaart tegenwoordig veel stress. Administratieve rompslomp, overheidsmaatregelen en  negatieve bejegening door de mondige patiënten zijn factoren die ook het werken in de apotheek niet voorbij gaan.

Als apotheker die al bijna 30 jaar in het vak zit, kwam ik erachter dat deze stress zelfs tot een burn-out zou kunnen leiden. Aangezien het werken in de zorg mij nauw aan het hart ligt en ik dit nog vele jaren wil doen besefte ik dat dit zonder hulp niet mogelijk zou zijn.

Ik heb bij Monique Bakhuijzen-Pons van A Touch of Balance een hele dag samen gewerkt aan oplossingen voor mijn stress. Op een geweldige locatie in een voormalig klooster in de Brabantse Bossen heb ik die dag grote stappen kunnen maken.

Bij mij was de eye-opener dat ik voor veel dingen niet verantwoordelijk ben; als zorgverlener en als privé persoon moet je jouw eigen plek in kunnen en blijven nemen. Negatieve denkpatronen werden omgebogen, ik leerde een draai maken van 180 graden. Je zal versteld staan dat hoe negatief een situatie ook is, geleerd kan worden hoe deze juist positief ervaren kunnen worden. Opgeslagen en onverwerkte emoties worden opgeruimd, een hele ervaring.

Als behandelaar is Monique absoluut top; een betrouwbaar, aimabel en kundig psycholoog. Tenslotte kan ik elke zorgprofessional A Touch of Balance aanbevelen. Als je goed voor je patiënten wilt zorgen moet je ervoor zorgen dat je goed voor jezelf zorgt.

Laat je in deze tijd niet gek maken; leeg je hoofd en maak een 180 graden draai naar het positieve. Het heeft mij zeer geholpen en kan het iedereen aanbevelen.

Apotheker (56 jaar)