0 reacties

Ervaringen met…

Psychologietraject basis GGZ ervaring

Ester

Ik kwam bij A Touch of Balance vanwege een burn-out.

Monique had de kwaliteiten en kunde om mijn proces tot herstel te begeleiden door een combinatie van verstand en gevoel en daar waar nodig met Brainspotting.

Ik wil het eigenlijk een gave noemen. Ze kan jou lezen en vandaaruit bieden wat jij nodig hebt.

Zij signaleert, reageert en biedt rust, overzicht en inzicht op zowel gevoelsniveau als op het denkniveau.

Ze helpt je het denken te beteugelen, emoties te laten rusten en te leven vanuit gevoel.

Psychologietraject basis GGZ ervaring

Valentina

Een hele lange tijd heb ik op mijn ratio moeten vertrouwen. Dat was nodig om te overleven en daar ben ik mijn brein dankbaar voor. Maar na een scheiding ontdekte ik een verlangen om bij mijn gevoel te komen. Om te durven voelen en erop leren vertrouwen dat het het mij niet zou breken.

Monique heeft mij tijdens de sessies op een zachte en veilige manier terug naar mijn innerlijk gevoel geleid.

Stap voor stap heb ik tijdens de Brainspotting sessies alle oude trauma’s gevoeld en een plekje gegeven. Deze sessies hebben mij laten zien dat voelen de enige manier is om zaken te verwerken en er sterker uit te komen. Tijdens de sessies ruimt je brein zelf alles op, je hoeft er echt niks voor te doen, alleen ervoor open staan.

 

Monique is een prachtige sterke vrouw, die altijd weet waar je behoefte aan hebt: een kopje thee met een heftige Brainspotting sessie of gewoon rustig op je eigen tempo praten.  Ik raad het iedereen aan om samen met Monique te kijken of je de kracht van je gevoel terug kan vinden.

Traject ervaring

Docente Middelbare school (47 jaar)

Ik wil graag mijn ervaringen met A touch of Balance delen. Begin 2018 kwam ik tot de ontdekking dat ik tegen een burn-out aanliep.

Mijn werkgever adviseerde me om met de schoolpsycholoog in gesprek te gaan. Deze was erg gericht op mijn werk en hoe ik naar de toekomst moest kijken. Het bood me niet hetgeen ik nodig had. Zelfs EMDR, volgens velen een wondermiddel, gaf niet het gewenste resultaat.

Uiteindelijk kwam ik bij Monique terecht. Voornamelijk vanwege het brainspotten, maar ook vanwege positieve verhalen die mijn leidinggevende over haar had gehoord. Het brainspotten vond ik een bijzondere ervaring en soms lastig. Monique gaf me de tijd om er aan te wennen en bood me de veiligheid om helemaal mezelf te mogen zijn.
Bij Monique kon ik vertellen wat ik kwijt wilde, ze nam me altijd serieus en verdiepte zich met een enorme betrokkenheid en oprechtheid in mij. Met name tijdens de ‘You dagen’ waarbij je de gelegenheid krijgt om elkaar echt te leren kennen en handvatten in de praktijk leert brengen.

Monique investeert in je, deelt haar eigen ervaringen en geeft op een luchtige en ongedwongen wijze handige tips op maat. Dankzij haar heb ik manieren gevonden om bepaalde zaken ‘losser’ te laten en heb ik handvatten om te leren met mijn hooggevoeligheid om te gaan’

Psychologietraject basis GGZ ervaring

Begeleider A (37 jaar)

Tijdens mijn eerste afspraak bij A Touch of Balance voelde ik direct het vertrouwen dat nodig is om hulp te vragen en te ontvangen.
Monique haar directe en respectvolle benadering werkte zeer inzicht gevend en heeft mij geholpen om positief en zonder oordeel naar mezelf te leren kijken.

Haar werkwijze en de therapievorm Brainspotting sloten erg goed aan bij mijn wens om meer bezig te zijn met gevoel in plaats van verstand. De mogelijkheid om grotendeels non-verbaal en zonder herbeleving trauma te verwerken gaf mij het zelfvertrouwen om dingen aan te gaan pakken in plaats van weg te blijven stoppen.

Door de behandeling ben ik nu in staat om de controle los te laten. Het heeft me een gevoel van rust en vertrouwen terug gegeven dat ik al heel lang kwijt was, een soort van thuiskomen bij mezelf eigenlijk. En dat voelt goed!

Dus ik gun iedereen die het mooiste in zichzelf naar boven wil halen, Monique als hulpverlener daarbij.

Beleider A beschermde woonvorm mensen met psychische klachten.

YOU© dag ervaring

GZ-Psychologe (38 jaar)

Door een optelsom van allerlei factoren was alles op een gegeven moment te veel voor mij. Zowel privé als op het werk bestonden er alleen nog maar moetens. De hoge eisen die ik aan me zelf stelde en de angst om het niet goed te doen braken mij op. En alles waar ik een (schijn)controle over leek te hebben leek langzaam onder mijn voeten weg te schuiven. Ik was de grip kwijt en opgebrand.

Toen Monique op mijn pad kwam, mijn verhaal aanhoorde en brainspotting voorstelde was ik hier eerst wat sceptisch over. Uiteindelijk heb ik dit aanbod met beide handen aangepakt en ben het gewoon ondergaan. En ondergaan is ook het enige wat ik hoefde te doen. In de behandelkamer waren even geen moetens, mocht ik mezelf zijn, zonder schaamte, zonder oordeel. Ik heb mogen ervaren hoe het is, zoals Monique het zei, om te onthechten van het eindresultaat. Niet druk te maken over gisteren of morgen. In het hier en nu zijn en puur ondergaan. Er zijn bijna geen woorden voor om te omschrijven wat brainspotting elke sessie weer met mij deed.

Het was een avontuur, een reis waarbij ik mij voor mijn gevoel langzaam ontpopte van een rups in een vlinder. Niet dat alle struggles van het leven weg zijn maar wel dat ik deze nu iets beter kan hanteren.

Minder druk op mezelf leggen, minder gespannen zijn onder het autorijden bijvoorbeeld, een paar nachten ineens door kunnen slapen. Het zit juist in de kleine, minuscule dingen die verandering gebracht hebben. Het gevoel meer ruimte te mogen innemen en genieten van de kleine dingen. Ik zou het iedereen gunnen om dit ook te mogen meemaken en met meer vertrouwen in het leven te staan. Het enige is dat iedereen zijn eigen proces heeft en het is juist goed om ook als hulpverlener eens aan de andere kant van de stoel te zitten. Juist om jezelf te gunnen wat je ook al je cliënten gunt. Zonder oordeel over jezelf en te leren milder voor jezelf te zijn.

Ik heb Monique hierbij mogen ervaren als een steun in de rug die mij de juiste richting wees zodat ik weer verder mijn pad kan en mag vervolgen. Het eindresultaat doet er niet toe; het gaat erom dat je vertrouwen hebt in de weg die je loopt en het proces dat je ondergaat!’

YOU© dag ervaring

MT-lid in het hoger onderwijs (47 jaar)

Tijdens mijn YOU© dag bij A Touch of Balance voelde ik me erg verwend en op mijn gemak. De aanleiding voor aanmelding was om mezelf centraal te stellen. Dat doe ik minimaal een keer per jaar als een soort van APK (net zoals dat je naar de tandarts gaat).  Ik sta open voor allerlei benaderingen en nieuwe ervaringen. 

Monique haar respectvolle benadering werkte zeer inspirerend. Haar werkwijze Brainspotting vond ik een ware nieuwe ervaring: allerlei lichtflitsen schoten voor bij en vervolgens was er rust.

Dus ik gun iedereen deze mooie Brainspotting ervaring en bij Monique ben je in goede handen.”

YOU© dag ervaring

Apotheker (56 jaar)

Iedere zorgprofessional die  z’n zorgtaken serieus neemt ervaart tegenwoordig veel stress. Administratieve rompslomp, overheidsmaatregelen en  negatieve bejegening door de mondige patiënten zijn factoren die ook het werken in de apotheek niet voorbij gaan.

Als apotheker die al bijna 30 jaar in het vak zit, kwam ik erachter dat deze stress zelfs tot een burn-out zou kunnen leiden. Aangezien het werken in de zorg mij nauw aan het hart ligt en ik dit nog vele jaren wil doen besefte ik dat dit zonder hulp niet mogelijk zou zijn.

Ik heb bij Monique Bakhuijzen-Pons van A Touch of Balance een hele dag samen gewerkt aan oplossingen voor mijn stress. Op een geweldige locatie in een voormalig klooster in de Brabantse Bossen heb ik die dag grote stappen kunnen maken.

Bij mij was de eye-opener dat ik voor veel dingen niet verantwoordelijk ben; als zorgverlener en als privé persoon moet je jouw eigen plek in kunnen en blijven nemen. Negatieve denkpatronen werden omgebogen, ik leerde een draai maken van 180 graden. Je zal versteld staan dat hoe negatief een situatie ook is, geleerd kan worden hoe deze juist positief ervaren kunnen worden. Opgeslagen en onverwerkte emoties worden opgeruimd, een hele ervaring.

Als behandelaar is Monique absoluut top; een betrouwbaar, aimabel en kundig psycholoog. Tenslotte kan ik elke zorgprofessional A Touch of Balance aanbevelen. Als je goed voor je patiënten wilt zorgen moet je ervoor zorgen dat je goed voor jezelf zorgt.

Laat je in deze tijd niet gek maken; leeg je hoofd en maak een 180 graden draai naar het positieve. Het heeft mij zeer geholpen en kan het iedereen aanbevelen.

Jouw ervaring…

Wil je ook jouw ervaringen met A Touch of Balance delen?
Stuur me dan een e-mail via onderstaande button.