Holistische Psychologiepraktijk

 

In mijn vrijgevestigde Holistische psychologiepraktijk is het mogelijk  om via de Basis GGZ, uitsluitend na verwijzing van de huisarts, behandeling te krijgen. Vooraf stemmen we af of mijn behandelaanbod passend is. Deze zorgt valt binnen de Basiszorg vanuit de zorgverzekering. Hieraan zijn door de zorgverzekeraars strikte eisen verbonden. Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten.

De actuele wachttijd  voor een intakegesprek is naar verwachting  3 weken (update 22 juli 2024).

Om te bepalen of aanmelding zinvol is, mag je dit formulier invullen. Daarna neem ik contact met je op om te kijken of ik voor jou van betekenis kan zijn.

Voor diegenen die niet in de gelegenheid zijn om zelf te komen of een te grote reisafstand hebben: Er is een mogelijkheid voor telefonische afspraken en voor beeldbellen. Ik werk veel met cliënten online, ook binnen Europa en daarbuiten.

De meeste mensen hebben weleens een periode waarin ze merken dat zij uit balans zijn. Dat is heel normaal. Maar wat doe je als je er zelf of met behulp van jouw dierbaren of mensen in de omgeving niet uitkomt? Hoe zou het voor je zijn als je niet hoeft te wachten tot het steeds erger wordt? Als er iemand is die naar je luistert en met je mee wil lopen om opnieuw jouw pad te vinden? Naar meer balans, voldoening en zingeving in jouw leven?

Na de Breinstorm, die gratis is en eigenlijk dus al een gedeeltelijke intake is, besluiten we samen of we een behandeltraject aangaan. Ik ben als GZ-psycholoog opgeleid om alles te kunnen behandelen, maar ik kies ervoor om echt verschil te willen maken. Daardoor werk ik dus vooral op de problematiek waarin ik expert ben. Dus als ik niet de beste behandelaar ben voor jou, dan verwijs ik je warm door naar een collega of instelling.

Ik ben expert in de volgende aandachtsgebieden:

Hooggevoelige mensen die vastlopen in hun werk en uitgeput raken

Stemmingsproblematiek  –  Trauma  –  Burn Out  –  Stressklachten  –  Lichamelijke klachten – Holistische behandeling

In de praktijk

We verkennen samen de problemen en jouw hulpvraag en classificeren dan om welke problematiek dat gaat. Na de intake maken we een plan om de problemen aan te pakken en kunnen dit vastleggen in een behandelplan als je hier prijs op stelt. Dan stellen we dus de doelen vast en kijken we welke behandelmethode hier bij past.

Je krijgt het beste uit al mijn kennis ervaring die ik in meer dan 25 jaar opbouwde. Ik werk dus holistisch en zie de problematiek vanuit het geheel wat jij bent als mens. Maatwerk dus, dat gaandeweg het pad dat we lopen aangepast kan worden aan de ontwikkelingen die je doormaakt en de doelen die je realiseert.

Als je nu denkt… Ja hier ben ik naar op zoek.

Laten we samen in gesprek gaan

Zij heeft haar balans weer voor elkaar!

Tijdens mijn eerste afspraak bij A Touch of Balance voelde ik direct het vertrouwen dat nodig is om hulp te vragen en te ontvangen.
Monique haar directe en respectvolle benadering werkte zeer inzicht gevend en heeft mij geholpen om positief en zonder oordeel naar mezelf te leren kijken.

Haar werkwijze en de therapievorm Brainspotting sloten erg goed aan bij mijn wens om meer bezig te zijn met gevoel in plaats van verstand. De mogelijkheid om grotendeels non-verbaal en zonder herbeleving trauma te verwerken gaf mij het zelfvertrouwen om dingen aan te gaan pakken in plaats van weg te blijven stoppen.

Door de behandeling ben ik nu in staat om de controle los te laten. Het heeft me een gevoel van rust en vertrouwen terug gegeven dat ik al heel lang kwijt was, een soort van thuiskomen bij mezelf eigenlijk. En dat voelt goed!

Dus ik gun iedereen die het mooiste in zichzelf naar boven wil halen, Monique als hulpverlener daarbij.

Beleider A beschermde woonvorm mensen met psychische klachten (37 jaar)