YOU© 2.0

Reik jij naar de sterren, of leg jij de lat steevast veel te hoog?

Je hebt al veel langer het gevoel dat er dingen niet zo lekker gaan in je leven. Zo af en toe ’s avonds op de bank heb je het gevoel dat je geleefd wordt, voldoening over de dag voel je niet. Het is maar rennen en rennen, al piekerend probeer jij om grip te krijgen.

Je las al heel veel zelfhulpboeken, deed trainingen en toch, het heeft niet gebracht wat je had gehoopt. Het is verwaterd en je zou zo dolgraag weer eens willen lachen als je thuiskomt ’s avonds.

Ondertussen bagatelliseer je dat het allemaal best meevalt. Er zijn mensen die er nog veel erger aan toe zijn, nee, die psycholoog, die heb jij niet nodig. Toch blijft het maar knagen, je energie lijkt steeds lager te worden. Je verzucht dat je toch écht iets anders moet gaan zoeken om dit onrustige en vermoeide gevoel weg te krijgen.

 

Heb je er inmiddels genoeg van om zelf steeds opnieuw het wiel uit te moeten vinden?

Klinkt wat hieronder staat je helaas te bekend in de oren?

Je mist al langer voldoening in je leven, maar vindt dat je eigenlijk niet mag klagen, want voor de buitenwereld lijkt dat je ’t helemaal voor elkaar hebt.

Je voelt je vaak niet serieus genomen door anderen en wat anderen niet (mogen) weten: Dat raakt je net harder dan je zou willen.

Je baalt ervan dat mensen over je grenzen heengaan en vooral dat je daar pas achter komt als dat al gebeurd is.

Diep van binnen vind je jezelf helemaal niet zo leuk en goed, laat staan dat je jezelf 100% de moeite waard vindt.

Je bent meester in het veroordelen van jezelf, om alles wat je niet bent en wat je van jezelf eist.

HOE krijg je dat nou voor elkaar?

Ik kan je leren hoe

Jij weer geniet van jouw leven, jouw werk en rust voelt van binnen, zodat je binnenwereld en je buitenwereld niet langer van elkaar gescheiden zijn.

Jij jezelf op één leert zetten en bloedserieus te nemen, zodat je wat anderen over je zeggen van je af kan laten glijden.

Jij weet hoe jij jouw energie en grenzen kan bewaken, zodat deze kostbare energie niet meer zomaar weglekt en je NEE zomaar uit je mond kan laten rollen.

Jij jezelf steeds leuker en mooier gaat vinden en kan glimlachen om je imperfecties, zodat je weet wat jouw waarde is en dat naar buiten toe uitstraalt.

Jij in staat bent om naar de sterren te reiken om aan jouw dromen te werken, zodat de stemmetjes die je in ’t verleden dwarszaten naar de achtergrond verdwijnen.

ALS JIJ NU DENKT, YES DIT WIL IK, DRUK DAN OP DE GROENE KNOP!

Ik neem zo snel als mogelijk contact met je op!

Wat anderen van werken met mij vinden!

Door een optelsom van allerlei factoren was alles op een gegeven moment te veel voor mij. Zowel privé als op het werk bestonden er alleen nog maar moetens. De hoge eisen die ik aan me zelf stelde en de angst om het niet goed te doen braken mij op. En alles waar ik een (schijn)controle over leek te hebben leek langzaam onder mijn voeten weg te schuiven. Ik was de grip kwijt en opgebrand.

Toen Monique op mijn pad kwam, mijn verhaal aanhoorde en brainspotting voorstelde was ik hier eerst wat sceptisch over. Uiteindelijk heb ik dit aanbod met beide handen aangepakt en ben het gewoon ondergaan. En ondergaan is ook het enige wat ik hoefde te doen. In de behandelkamer waren even geen moetens, mocht ik mezelf zijn, zonder schaamte, zonder oordeel. Ik heb mogen ervaren hoe het is, zoals Monique het zei, om te onthechten van het eindresultaat. Niet druk te maken over gisteren of morgen. In het hier en nu zijn en puur ondergaan. Er zijn bijna geen woorden voor om te omschrijven wat brainspotting elke sessie weer met mij deed.

Het was een avontuur, een reis waarbij ik mij voor mijn gevoel langzaam ontpopte van een rups in een vlinder. Niet dat alle struggles van het leven weg zijn maar wel dat ik deze nu iets beter kan hanteren.

Minder druk op mezelf leggen, minder gespannen zijn onder het autorijden bijvoorbeeld, een paar nachten ineens door kunnen slapen. Het zit juist in de kleine, minuscule dingen die verandering gebracht hebben. Het gevoel meer ruimte te mogen innemen en genieten van de kleine dingen. Ik zou het iedereen gunnen om dit ook te mogen meemaken en met meer vertrouwen in het leven te staan. Het enige is dat iedereen zijn eigen proces heeft en het is juist goed om ook als hulpverlener eens aan de andere kant van de stoel te zitten. Juist om jezelf te gunnen wat je ook al je cliënten gunt. Zonder oordeel over jezelf en te leren milder voor jezelf te zijn.

Ik heb Monique hierbij mogen ervaren als een steun in de rug die mij de juiste richting wees zodat ik weer verder mijn pad kan en mag vervolgen. Het eindresultaat doet er niet toe; het gaat erom dat je vertrouwen hebt in de weg die je loopt en het proces dat je ondergaat!’

GZ-Psychologe (38 jaar)

Tijdens mijn YOU© dag bij A Touch of Balance voelde ik me erg verwend en op mijn gemak. De aanleiding voor aanmelding was om mezelf centraal te stellen. Dat doe ik minimaal een keer per jaar als een soort van APK (net zoals dat je naar de tandarts gaat).  Ik sta open voor allerlei benaderingen en nieuwe ervaringen.

Monique haar respectvolle benadering werkte zeer inspirerend. Haar werkwijze Brainspotting vond ik een ware nieuwe ervaring: allerlei lichtflitsen schoten voor bij en vervolgens was er rust.

Dus ik gun iedereen deze mooie ervaring en bij Monique ben je in goede handen.

MT-lid in het hoger onderwijs (47 jaar)

Iedere zorgprofessional die  z’n zorgtaken serieus neemt ervaart tegenwoordig veel stress. Administratieve rompslomp, overheidsmaatregelen en  negatieve bejegening door de mondige patiënten zijn factoren die ook het werken in de apotheek niet voorbij gaan.

Als apotheker die al bijna 30 jaar in het vak zit, kwam ik erachter dat deze stress zelfs tot een burn-out zou kunnen leiden. Aangezien het werken in de zorg mij nauw aan het hart ligt en ik dit nog vele jaren wil doen besefte ik dat dit zonder hulp niet mogelijk zou zijn.

Ik heb bij Monique Bakhuijzen-Pons van A Touch of Balance een hele dag samen gewerkt aan oplossingen voor mijn stress. Op een geweldige locatie in een voormalig klooster in de Brabantse Bossen heb ik die dag grote stappen kunnen maken.

Bij mij was de eye-opener dat ik voor veel dingen niet verantwoordelijk ben; als zorgverlener en als privé persoon moet je jouw eigen plek in kunnen en blijven nemen. Negatieve denkpatronen werden omgebogen, ik leerde een draai maken van 180 graden. Je zal versteld staan dat hoe negatief een situatie ook is, geleerd kan worden hoe deze juist positief ervaren kunnen worden. Opgeslagen en onverwerkte emoties worden opgeruimd, een hele ervaring.

Als behandelaar is Monique absoluut top; een betrouwbaar, aimabel en kundig psycholoog. Tenslotte kan ik elke zorgprofessional A Touch of Balance aanbevelen. Als je goed voor je patiënten wilt zorgen moet je ervoor zorgen dat je goed voor jezelf zorgt.

Laat je in deze tijd niet gek maken; leeg je hoofd en maak een 180 graden draai naar het positieve. Het heeft mij zeer geholpen en kan het iedereen aanbevelen.

Apotheker (56 jaar)